Personlighetstest

af GoMentor

Sidst opdateret 9.7.2020

Reviewer GoMentor

Hva er personlighetstest?

Personlighetstesting er et kraftig verktøy, både i rekruttering av nye ansatte og i utviklingen av ansatte eller et team.

I tillegg til rekruttering er personlighetstesting et kraftig støtteverktøy i din egen eller dine ansattes personlige utvikling eller i utviklingen av et team. Du kan for eksempel  bruke menyen til å:


1.                   For å få klarhet på hvilke områder du er sterk i og hvor det er utviklingsmuligheter.

2.                   Hvilke typer oppgaver kommer naturlig til deg og som du ikke føler deg komfortabel med.

3.                   Hvordan du ønsker å kommunisere og hvordan du kommuniserer med andre.

4.                   Hva motiverer deg og hva som drenerer deg av energi.

5.                   Hvordan et team er sammensatt, hvordan oppgaver skal distribueres og kommuniseres.

Der finner mange forskjellige personlighetstester f.eks Myers-Briggs Test, 16Personaliteter, DISC-personlighetstest, Jungiansk Typeindikator (JTI/MBTI), Rorschach test mv. Disse testene kan være nyttige for opplæring, karrierer, atferd i organisasjoner, teamutvikling, personlig utvikling, ledelsescoaching og psykoterapi for par og familier.

Når du bruker personlighetstester, får du raskt en forståelse av en gitt persons styrker og utviklingsområder i forhold til forskjellige typer stillinger og selskaper. Dette er en fordel ikke bare i rekruttering, men også i coaching og outplacement. I tillegg, i samarbeid med en GoMentor-partner som spesialiserer seg på personlighetstester, brukes tester i forbindelse med såkalte sluttkandidatvurderinger, der et selvrekrutterende selskap vil være sikker på at de har funnet den rette kandidaten.

I listen nedenfor kan du se oversikten over psykologer, terapeuter og trenere som tilbyr personlighetstester.  Les mer på hver mentors profil.

Trenger du hjelp?

May Brit Strand Nordanger Mariann Marthinussen Liv   Wassum Linda Nordskog
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Personlighetstest

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.