Organiske psykiske lidelser

af GoMentor

Sidst opdateret 9.7.2020

Reviewer GoMentor

Hva er organiske psykiske lidelser?

En organisk mental lidelse er en permanent eller midlertidig hjernedysfunksjon forårsaket av fysiologiske problemer med hjernen. Denne lidelsen kan være arvelig eller skyldes en hjerneskade som har påvirket hjernevevet eller endret den kjemiske eller hormonelle balansen i hjernen. Symptomene kan variere, avhengig av årsaken til den mentale lidelsen, og de kan være vanskelige å takle.

Om en kan behandles eller ikke, avhengig av den fysiologiske årsaken til lidelsen, kan terapi og rådgivning hjelpe en gjennom symptomene på mange måter. Det er en rekke problemer som kan være forårsaket av problemer med hjernen, som hallusinasjoner, vrangforestillinger og personlighetsproblemer.

Symptomer på organiske psykiske lidelser

  • Hallusinasjoner
  • Manglende evne til å fungere sosialt
  • Depresjon
  • Forvirring
  • Endringer i personlighet
  • Følelsesmessig ustabilitet
  • Humørsvingninger


Behandling av organiske psykiske lidelser

Behandlingsmetoder kan variere avhengig av hvilken type psykisk lidelse du har, men i de fleste tilfeller anbefales et profesjonelt utformet program og rådgivning for å lykkes i behandlingen av denne lidelsen, selv om det kan være uhelbredelig. For mange mennesker kan online terapi være den hjelpen de trenger, slik at de fortsatt kan fungere i sitt daglige liv. Online terapi kan være like intens og nyttig som andre former for terapi. De profesjonelle psykologene og terapeutene på GoMentor kan hjelpe deg med enhver organisk psykisk lidelse som har oppstått som følge av en sykdom.

Få hjelp mot organiske psykiske lidelser

Mariann Marthinussen Lindis Ljøterud Liv   Wassum Anna Lena Eldøy
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Organiske psykiske lidelser

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.