Ann Kunish - Gestaltcoach, Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Coach

Ann Kunish

Gestaltcoach, Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Coach

DENNE PROFILEN ER IKKE AKTIV PÅ GOMENTOR LENGER

Sliter du med noe? Eller kanskje du ønsker å utvikle deg? Jeg tilbyr deg den støtten du trenger. Ann Kunish - Gestaltcoach, Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Coach

Beskrivelse

DENNE PROFILEN ER IKKE AKTIV LENGER, VENNLIGST KONTAKT GOMENTOR FOR VEILEDNING


Hvem er jeg?

Jeg er 54-år gammel amerikaner som har bodd i Norge siden 1987. Tidligere jobbet jeg i symfoniorkester og Oslo kommune, som leder og i administrasjon. Det var særlig mine 18 år som leder som vekket min interesse for hva mine medmennesker trenger for å fungere optimalt, både på jobb og hjemme.


Jeg er gift for andre gang og har en voksen sønn. 


Hvem kommer til meg?

Jeg har klienter som sliter med angst, depresjon, usikkerhet, konflikter, stress, traumer, sykdom og som er pårørende til mennesker i krise. Jeg har også klienter som ønsker støtte til egenutvikling - til å utforske eget potensial, foreta valg eller endre retning i livet, eller jobbe med måten de kommuniserer.


Hva er forskjellen mellom gestaltcoaching og -terapi?

Metoden er lik - sammen utforsker hvordan du opplever det som skjer i ditt liv, hvordan du påvirkes av og påvirker de rundt deg. I coaching jobber vi som oftest med spørsmål knyttet til jobb eller avgrensede mål og situasjoner i ditt privatliv. I terapi jobber i derimot bredere, og ser gjerne på hvordan hele ditt liv har påvirket den du er nå. Coaching skjer gjerne over en avtalt antall timer, mens en terapiprosess går ofte over en lengre periode.


Til syvende og sist er det klientens bestilling som avgjør hvorvidt vårt arbeid er coaching eller terapi.


Hva skjer i en time?

Vi snakker sammen for det meste. Du har som antagelig en problemstilling du ønsker å ta opp, men det er faktisk ikke nødvendig "å komme forberedt" til timen. Vi tar tak i det som oppstår der og da - det er ikke alltid lett å sette ord på følelser og opplevelser. Det er til og med mulig å jobbe med en situasjon uten at du oppgir alle detaljene. Det kan være en lettelse å se på noe som er vanskelig uten at du føler et press til å si alt. Etterhvert kan det hende vi utvikler små eksperimenter sammen, der du kan erfare din situasjon fra forskjellige perspektiver.


Min jobb er å støtte deg. Det betyr at du kan ta opp ting som er vanskelig å snakke om og vite at du blir møtt med respekt. Jeg vurderer deg ikke; sammen utforsker vi hvordan det er å være deg i ditt liv. 


Det en fordel å ha en coach som også er terapeut.

Kommer du for å få coaching og tyngre stoff fra ditt liv dukker opp, slipper du å bli henvist til en terapeut. Merker jeg at vi beveger oss over i terapi, sier jeg fra, og sammen bestemmer hva slags ramme vårt arbeid skal ha. Kanskje vi holder oss til coaching, kanskje du bestemmer deg for å gå inn i en mer omfattende prosess.


Mine kvalifikasjoner

  • Gestaltcoach MGPO, utdannet på Norsk Gestaltinstitutt Høyskole (NGI)
  • Gestaltpsykoterapeut MNGF (NGI)
  • Jeg deltar jevnlig i faglig veiledning og kurs og workshops for å fordype meg i forskjellige aspekter av psykisk helse.
  • Jeg er rehabilitert hjerneslagoverlevende, og er ansvarlig for likepersonsarbeid i Norsk forening for slagrammende, der jeg kurser slagoverlevende og pårørende i hvordan støtte andre i samme situasjon. Jeg har derfor et godt grunnlat til å gi god støtte til mennesker som sliter med sykdom, eller som er pårørende.
  • I tillegg har jeg mastergrader i øst asiatisk lingvistikk (kinesisk) og utøvende musikk, samt en bachelorgrad i utøvende musikk.


photo: Kristin Aafløy Opdan

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.