Gestaltterapeut

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

GestaltterapeutHva er gestaltterapi?

Det er en psykodynamisk og opplevelsesorientert psykoterapiform som har røtter tilbake til 1940-tallet. Terapeuten benytter hele kroppen og sinnet sitt i terapien og konfronterer klienten ved å verbalt gi uttrykk for sine følelser overfor personen som er i terapi. Det kan gjøre at terapien føles litt som å sitte ”i den varme stol”, når gestaltterapeuten jobber. Denne typen terapi er en av de nyere typene som fokuserer på menneskets ansvar, frihet og valg. Her er det grunnleggende at ethvert menneske er selvregulerende og ansvarlig for sine egne valg og handlinger, innenfor de rammer han eller hun har i sine omgivelser.

Hvordan jobber en gestaltterapeut?


Forholdet mellom klient og terapeut har en sentral rolle, da terapeuten ikke er objektiv eller nøytral, men er selv villig til å gå klienten i møte. Terapeuten bruker metoder for å skape bevissthet rundt klientens egne følelser, reaksjoner og handlinger. Dette gir mulighet til å erkjenne og se sine egne valg og hvilke konsekvenser de har. Selve terapien er bygget på en tro om at økt erkjennelse om seg selv skjer i øyeblikket, i situasjoner der klient og terapeut møtes.Terapiformen er konfronterende, omsorgsfull og ærlig, og har som formål at finne frem til selverkjennelse.

Hvem kan ha nytte av gestaltterapi?

Gestaltterapi kan benyttes av mennesker som ønsker å utvikle seg personlig, eller som har milde psykiske problemer. Er du interessert i å lære deg selv bedre å kjenne eller få hjelp til noen psykiske utfordringer er gestaltterapi den rette metoden for deg. Hos Gomentor har vi terapeuter som er spesialister innenfor gestaltterapi, som kan hjelpe deg finne frem til selverkjennelse. Vi tilbyr, med GoMentor som digital platform, online gestaltterapi. Du kan altså få hjelp, uansett hvor du er. Nedenfor kan du se oversikten over teraputer som tilbyr gestaltterapi.

Få hjelp av en gestaltterapeut

May Brit Strand Nordanger Filip Bekkelund Trine Bache Cecilie  Dale Parterapi
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.