Gestaltterapi

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

GestaltterapiGestaltterapi er en psykodynamisk, opplevelsesorientert og prosessbasert psykoterapiform. Gestaltterapi har røtter helt tilbake til slutten av 1940-årene og ble utviklet i New York av Fritz og Laura Perls. Denne terapien er en av de nye reformene som fokuserer på menneskers ansvar frihet og valg. Her er det grunnleggende at alle mennesker er selvregulerende og ansvarlig for sine egne valg og handlinger innenfor de rammene man har i omgivelsene sine. Formålet med gestaltterapi er ikke å skape forandring – men heller om å få klarhet og bevissthet om følelsene, tankene, reaksjonene og handlingene sine. Her er terapeuten og klienten likeverdig og terapien anses derfor ikke som en behandling. Terapeutens mål er å skape en selverkjennelse hos klienten og hjelpe han eller henne på veien videre, med det riktige verktøyet og rådgivning. Det skjer ved at terapeuten prøver å bringe frem ”gestalter” hos klienten; som vil si de opplevelsene mennesker kommer med og oppfatter som helheter i hukommelsen deres. Her kan det oppstå tomrom hvis man har opplevd uavsluttede situasjoner i løpet av livet og låst seg fast i disse. Det er disse tomrommene gestaltterapi prøver å fylle ut. Ved å fylle disse tomrommene kan man gjenvinne fleksibilitet og finne flere handlemuligheter som man tidligere ikke kunne komme frem til.

Hvordan foregår gestaltterapi?

En gestaltterapeut bruker hele kroppen og hele sinnet i terapien, og konfronterer klienten sin ved å gi uttrykk for sine egne følelser. For den som er i terapi skaper dette en tillit til terapeuten man snakker med. Terapeuten er på den måten ikke nøytral i terapien, siden målet om å finne selverkjennelse oppnås i det øyeblikket der klienten og terapeuten møtes i øyeblikket ”her og nå”. Her er man i sentrum og målet er finne sin egen vei til klarhet og bevissthet. Gestaltterapi er mest givende for mennesker som ønsker å utvikle seg personlig eller har psykiske problemer av mindre grad. Terapiformen er konfronterende, omsorgsfull og ærlig med det formål å oppnå selverkjennelse, og møte de problemene man har. Gestaltterapi ser ikke klienten som problemet, men hjelper han eller henne med å finne frem til det problemet som klienten skaper for seg selv. På den måten kan man sammen finne ut hva som skal gjøres annerledes og unngå problemet i fremtiden.

Online gestaltterapi hos GoMentor

Er du interessert i bedre kjent med deg selv eller få hjelp til noen psykiske utfordringer er gestaltterapi den rette metoden for deg. Hos GoMentor har vi terapeuter med fordypning i gestaltterapi som kan hjelpe deg med selverkjennelse av de problemene du har og kjemper med. Her tilbyr GoMentor.no som digital plattform; online gestaltterapi, så du kan få terapi uansett hvor du er. Det kan være en fordel uansett hvor du er. Det kan være en fordel siden terapeutene og psykologene er fordelt over hele landet og nærmeste gestaltterapeut kan derfor være langt unna. Nedenfor kan du se de mentorene som tilbyr gestaltterapi.

Gestaltterapi

May Brit Strand Nordanger Filip Bekkelund Merethe Holldorff Trine Bache
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Gestaltterapi

May Brit Strand Nordanger Filip Bekkelund Merethe Holldorff Trine Bache
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Gestaltterapi

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.