Hundeterapi

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Hva er hundeterapi?

Hund kan brukes som medhjelper i psykoterapeutisk behandling av mennesker med psykiske lidelser. Psykiske lidelser er ofte relasjonsskapt, noe som kan gi utslag i at man blir skeptisk og mistroisk overfor andre mennesker. Hunden fungerer som isbryter, konktaktskaper og angstdemper. Det er vitenskapelig vist at kontakt med hund senker puls- og hjerterytmen, og  hunder kan lære oss mye om vår egen atferd. Hvis du er aggressiv, blir hunden redd og vil ikke gjøre som du sier. Det viser den med et veldig tydelig kroppsspråk. På den måten kan hunden vise deg hvordan din egen oppførsel blir oppfattet av andre. Og du må finne en annen måte å uttrykke deg på.


Hvordan foregår hundeterapi?

Terapihunder er en effektiv motivator til fysisk trening og behandling, og kan benyttes som en integrert del av fysioterapi, ergoterapi og annen fysisk behandling. Man kan benytte terapihunder til å motivere til forskjellige former for aktivitet og behandling, både med barn, unge, voksne og eldre. I tillegg til å motivere til aktivitet er mange også er til god støtte, deres nærvær virker avslappende og de er til stor glede.

Få hjelp med hundeterapi

Line Joranger Ann kristin Hegseth Linda Elin Aase /  Bergen Stressmestringssenter Gunn Berit Lilleheim
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Få hjelp med hundeterapi

Line Joranger Ann kristin Hegseth Linda Elin Aase /  Bergen Stressmestringssenter Gunn Berit Lilleheim
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Hundeterapi

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.