Løsningsfokusert terapi

af GoMentor

Sidst opdateret 31.8.2020

Reviewer GoMentor

Hva er Løsningsfokusert terapi?

Løsningsfokusert terapi (SFBT) setter fokus på en persons nåværende og fremtidige omstendigheter og mål i stedet for tidligere erfaringer. I denne målrettede terapien er symptomene eller problemene som bringer en person til terapi vanligvis ikke målrettet.

I stedet, kan en kvalifisert terapeut oppfordre den som er i behandling til å utvikle en fremtidsvisjon og tilby støtte når de bestemmer ferdighetene, ressursene og evnene som er nødvendige for å oppnå den visjonen på en vellykket måte.

Hvornår brukes Løsningsfokusert terapi? 

Mange personer med angst, depresjon, ADHD, PTSD og andre psykiske helseplager og livsproblemer har alle tenkt: "Jeg vil aldri finne en løsning på problemet mitt. Jeg vil alltid være elendig og vil aldri være lykkelig." De sitter i motsatt ende av en terapeut, psykiater eller psykolog med skepsis i hodet og synkende følelser i hjertet. De kan grubbla over små detaljer og katastrofisere større detaljer. Med en løsningsfokusert terapeut kan klienten raskt lære å bevege seg bort fra dette tankemønsteret og begynne å føle seg myndig til å løse problemene sine.

Er løsningsbasert terapi riktig for deg?

Hvis du har et problem du ikke ser ut til å løse, kan du vurdere å tale med en løsningsbasert terapeut i nærheten. Hvis du er villig til å endre deg og ønsker å fokusere mer på nåtid og fremtid, kan denne typen af terapi være noe for deg. Å lage dine egne mål og utforme fremtiden din vil hjelpe deg når du forbereder deg på å finne løsninger og bygge på interne og eksterne endringer. Du kan også prøve terapi på nett. GoMentor tilbyr en sikker plattform der du kan velge eller bli matchet med en lisensiert, kvalifisert terapeut eller psykolog og komme i gang i dag! Alt du trenger for å komme i gang er en internettforbindelse og en telefon, nettbrett eller datamaskin.

Løsningsfokusert terapi

Sølvi Laugsand Liv   Wassum Mariann Marthinussen Line Vivian  Lyng
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Løsningsfokusert terapi

Sølvi Laugsand Liv   Wassum Mariann Marthinussen Line Vivian  Lyng
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Løsningsfokusert terapi

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.