Imagoterapi

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Imago terapiImagoterapi er en form for relasjonsterapi som ble utviklet i løpet av 80-tallet. Fokuset ligger på å oppnå kontakt og gjensidig forståelse mellom mennesker. Det bygger på psykodynamisk, systematisk og kognitiv teori og metode. Her er tilknytningspsykologi og nyere hjerneforskning dessuten sentrale elementer. Formålet med denne formen for terapi er å identifisere hva problemet i en relasjon er.

Hvordan foregår imagoterapi?

Terapien foregår som en strukturert dialog mellom deg og din terapeut som består av tre tinn – speiling, annerkjennelse og empati. En strukturert dialog sørger for at alle parter blir hørt, får bekreftelse, empati og forståelse. Det bidrar også til at partene får økt bevissthet om hvordan gamle adferdsmønstre og overlevelsesstrategier kommer i veien for god kommunikasjon, trygghet og kontakt.

Imago parterapi

Imagoterapien ble opprinnelig utviklet som et verktøy for parterapi, men brukes i dag i mange andre sammenhenger også. Alt fra familieterapi, ekteskapsrådgivning, konfliktløsning, individuell terapi, teamwork og lederutvikling i tillegg til veiledning i skole, barnehager og andre institusjoner som arbeider med mennesker. Funksjonen i forhold til parterapi kan være effektiv siden det er en god måte å finne tilbake gnisten, innsikt, nærhet og kjærlighet i forholdet. Formålet med dette er å forbedre kommunikasjonen mellom dere ved å styrke dialog og tilknytning til hverandre. Det kan være en god løsning for å ta opp kontakten og finne gnisten hvis det er problemer i forholdet, eller dere bare ønsker å forbedre relasjonen dere imellom.

Imagoterapi hos GoMentor

Her hos GoMentor har vi en rekke tilknyttede imagoterapeuter som er spesialisert innen forskjellige områder, så du kan få den hjelpen du trenger – om du ønsker å gjenoppta en relasjon eller bedre parforholdet. Du kan både få terapi gjennom fysisk fremmøte med en terapeut eller online terapi med GoMentor som plattform, på den måten kan du få behandling når og hvor enn det passer deg.  Nedenfor er det en oversikt over terapeutene hos oss som tilbyr parterapi, eller du kan gjøre et mer spesifikt søk i kolonnen til høyre under ’Finn ekspert’. 

Imagoterapi

Anna Lena Eldøy                               Jørn Matre Liebezeit
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Imagoterapi

Anna Lena Eldøy                               Jørn Matre Liebezeit
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Imagoterapi

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.