Hesteassistert terapi

af GoMentor

Sidst opdateret 17.9.2020

Reviewer GoMentor

Hva er hesteassistert terapi?


Hester kan gi pasienter med psykiske lidelser verdifull erfaring i å håndtere egne følelser. Daglig omgang med hest er vist å øke selvtillit, identitetsutvikling og opplevelse av egen mestring. Årsaken er at hester kan speile mennesket. Speilingen hjelper pasienter til å gjenkjenne og tolke sine egne følelser. Hesten har heller ingen forventninger til pasientenes prestasjoner, og er ikke dømmende eller fordomsfulle.


Hvordan utføres hesteassistert terapi?

Hesten bringes med som samarbeidspartner. Mange hevder at terapeuter får en bedre relasjon til pasientene i løpet av hesteterapien. Sammen med hesten kan terapeuten stille mer private spørsmål – noe som faller mer naturlig enn å gjøre det på institusjonen. Pasienter gir som oftest mer uttrykk for at de i løpet av terapien får ny innsikt, spesielt i forhold til sine egne grenser for avstand og nærhet. Mennesker og sosiale pattedyr deler de samme emosjonssystemene i hjernen og at det er derfor vi kan oppleve en kontakt og tilknytning til hesten der hvor mennesker kanskje blir for utrygge. Gjennom kroppen og i samhandling med hesten utforsker man temaer som angst, grenser, tilhørighet, den indre kritikeren, opplevelse av støtte, mestring, lekent samspill mm.

Få hjelp med hesteterapi

Hilde Skovdahl Therese Sand Katinka Strøm Lyngroth Kaline Simensen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Få hjelp med hesteterapi

Hilde Skovdahl Therese Sand Katinka Strøm Lyngroth Kaline Simensen
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Hesteassistert terapi

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.