Kognitiv terapi / kognitiv atferdsterapi - CBT

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Kognitiv terapi - kognitiv atferdsterapi

Kognitiv terapi – også kjent som kognitiv adferdsterapi – er en terapiform som hovedsakelig benyttes av psykoterapeuter og psykologer. Kort fortalt handler det om å endre den måten man tenker på – ofte til et positivt og optimistisk syn i motsetning til det selvdestruktive og negative tankemønsteret. Det er fokus på følelser og adferd og hvordan disse i høy grad styres av tankene våre. Terapeuten prøve å se sammenhengen mellom tankene, adferd, følelser og fornemmelser, og på den måten endre et mindset til å bli mer positivt.

Hvordan foregår kognitiv terapi/kognitiv adferdsterapi?

I kognitiv terapi søker terapeutene å lære deg hvordan du kan endre mindset gjennom forskjellige øvelser og metoder, så du får et bedre liv. Det skjer gjennom studie av ens personlighet, omverdenen og hvordan de henger sammen og påvirker hverandre. Ofte kan et gitt problem, utfordring eller avhengighet skyldes noe utenforstående som har gjort at man kommer i den situasjonen man er i. Her er det grunnleggende å søke og endre denne negative tilstanden eller tankegangen, ved å sette fokus på et selvunderstøttende, kreativt og fokusert tankemønster.

 

Hvem kan ha godt av kognitiv terapi / kognitiv adferdsterapi?

Det kan være veldig forskjellig hvem som trenger kognitiv terapi og terapien kan derfor variere alt etter hvilke utfordringer man sliter med. Mulighetene er uendelige, men fokuset er alltid på tanken og evnen til å erkjenne. Noen av hovedmålene med terapien er:

  •      Å bli et mer positivt og optimistisk menneske
  •      Å bli gladere
  •      Å finne fokus og styr på sine prioriteringer
  •      Å få styr på sin indre dialog
  •      Å elske partneren sin som nyforelsket igjen
  •      Å bli kvitt misunnelse
  •      Å få mer selvverd og bedre selvtillit

 

Online kognitiv terapi hos GoMentor

Denne terapiformen tar utgangspunkt i adferd og tankemønstre og er derfor til effektiv i sammenheng med mange forskjellig psykiske lidelser; som stress, angst, og depresjon. GoMentor har flere terapeuter, psykoterapeuter og psykologer som er spesialisert i kognitiv terapi og adferdsterapi. Her har du mulighet til å booke sesjoner med fysisk fremmøte eller online terapi via GoMentor.no, så du har muligheten til å få hjelp til å kontrollere tankene dine og få mer livsglede uansett hvor du befinner deg.

Kognitiv terapi / kognitiv atferdsterapi - CBT

Mariann Marthinussen Filip Bekkelund Trine Bache Sonny Hæggernes
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Kognitiv terapi / kognitiv atferdsterapi - CBT

Mariann Marthinussen Filip Bekkelund Trine Bache Sonny Hæggernes
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Kognitiv terapi / kognitiv atferdsterapi - CBT

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.