Hanne Karlsen - Psykolog - GoMentor
Hanne Karlsen - Psykolog

Hanne Karlsen

Psykolog

Jernbanetorget Oslo, Videosamtale, GoMentor 24/7

1 klientmening

Personlig fremmøte

- Akkurat nå: Få 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Movere 1 400 kr. Avtal tid

Movere er latin for å bevege eller røre, både fysisk eller følelsesmessig. Det betyr også å sette i gang noe. Det hender at ting stopper opp, fysisk eller psykisk. Du kan føle at du ikke kommer noe sted i livet, enten fordi du ikke vet hvor du vil, eller hvordan du kommer dit, kanskje begge deler. Denne formen for Psykologisk Terapeutisk Coaching foregår ute, helst i rolige omgivelser, nettopp for å sette igang kroppsmaskineriet, som igjen setter fart på dine tanker og følelser. Drahjelpen man får gjennom fysisk bevegelse kan være stor, relativt uavhengig av utgangspunkt. Hvis du sliter med å få nok fysisk bevegelse, er denne formen for coaching nærmest selvskreven. Det samme gjelder hvis du er stresset eller kanskje ikke er så komfortabel med å snakke om ting, eller rett og slett strever med å omgås andre (engstelig, sjenert, innadvendt, inhibert). Bevegelse hjelper hodet, og tankene blir klarere. Veien blir til mens du går, bokstavelig talt!

In Brackets 1 400 kr. Avtal tid

Her får du muligheten til å friske opp jobbtysken din eller hjelp til å få mer ut av helgeturen til Paris. In brackets handler om arbeid med språk ( norsk, tysk, fransk og engelsk) samt andre oftest jobbrelaterte ferdigheter (f.eks. presentasjoner og foredrag). I denne varianten av Psykologisk Terapeutisk Coaching inngår med andre ord et konkret læringsmål. Hovedmålet er derimot at samtidig som du meget effektivt lærer et språk eller blir bedre på et bestemt område, lærer å lære. Sammen utforsker vi hvordan du lærer, og hvordan du kan lære bedre.

Utfordringer med læring handler ofte om tidligere negative læreopplevelser og uteblivende mestringsfølelse. Mestring danner grunnlaget for positive forventninger om gode læringserfaringer, og hvordan vi møter utfordringer i livet generelt. Vårt selvbilde blir påvirket av om vi opplever at vi mestrer eller ikke, så det er mye på spill.

Siden det er vanskelig å tenke jobb samtidig som du fokuserer på akkusativ og dativ (tysk grammatikk) eller bøyningen av franske verb, og du vil bruke deler av hjernen du ikke bruker til vanlig, kan In Brackets også være et kjærkomment avbrekk, som gir deg ny energi til ta fatt på vante oppgaver igjen - forhåpentligvis med et nytt og bedre tilnærmingsvis.

Undertegnede har kunnskap om diverse lærevansker, som mange drar med seg over i voksenlivet, og som kan være svært hemmende i hverdagen og rammer selvtilliten. Coachingen er derfor også meget godt egnet for til personer med dysleksi, dyskalkuli eller ADHD/ADD.


Time Out Coaching 1 400 kr. Avtal tid

Lever du slik du ønsker å leve? Vil du vite hvordan du kan oppnå mer balanse i livet? Time Out Coaching er en variant av Psykologisk Terapeutisk Coaching egnet for deg med en stressende hverdag. Du har en krevende lederstilling eller du er en person som er i rampelyset, og må prestere gang på gang. Eller du synes det går for lang tid mellom de gode øyeblikkene, og at du blir spist opp av alle disse tingene du bare må få gjort unna.

Time Out Coaching er som den strategiske pausen i sportens verden, en time out i i din hverdag. For å kunne endre retning eller i det hele tatt tenke strategisk, trenger man en viss avstand til det man opplever, en avstand vi ikke får i en stressende hverdag. Time Out Coaching hjelper deg til å komme deg ut av din egen lille boble slik at du får et annet perspektiv på livet du lever.

Føler du at du ikke har tid til dette? Da er det på høy tid å ta en Time Out. Du vil bli overrasket over resultatet!

Psykologisk Terapeutisk Coaching 1 400 kr. Avtal tid

Psykologisk Terapeutisk Coaching har som mål å støtte deg i prosessen med å videreutvikle deg på forskjellige områder i livet og fremme positive varige endringer i ditt liv (privat og yrkesmessig).

En eklektisk tilnærming som nyttiggjør seg psykologiske og pedagogiske teorier og metoder, samt teknikker hentet fra coachingens verden, gir denne coachingen en høy grad av fleksibilitet, slik at den er best mulig tilpasset dine behov.

Undertegnedes solide kunnskap om psykologiske mekanismer og prosesser (profesjonsstudium i psykologi fra Frankrike) gir coachingen dybde. Her er det rom for fokus både på følelser, tanker og handlinger. Tilnærmingen er pragmatisk, reflekterende og løsningsorientert, og skal ruste deg til å møte ulike typer utfordringer og mestre kjente og ukjente situasjoner i livet på best mulig måte.

Er du, eller tror du at du er særlig sensitiv og/eller særlig evnerik (på et eller flere områder)? Mange opplever det å være annerledes som et problem. Undertegnede har kompetanse på området, og hjelper deg til å finne ut hvordan du kan beskytte deg i en overstimulerende verden, en verden som du kanskje ikke forstår deg på, eller som later til å ikke forstå seg på deg.

Coachingen hjelper deg med å utforske din sensitivitet og/eller dine spesielle evner. Min egen sensitivitet er i dag den verdifullste egenskapen jeg har.

Interkulturell Coaching 1 700 kr. Avtal tid

Forhandlinger på tvers av landegrensene foregår som regel på engelsk. Dette fungerer kanskje helt greit. Du kan til og med forsøke å sjarmere med litt skoletysk ved lunsjbordet. Vil du derimot skille deg ut fra mengden, gjør du og firmaet ditt lurt i å investere litt ekstra i relasjonene.

Interkulturell Coaching er utviklet for å gi språklig og kulturell bistand, trening og veiledning for bedre å ruste deg/firmaet ditt i møte med utenlandske kunder (franske og tyske). Ta kontakt for nærmere informasjon!

Rainbow Coaching 1 400 kr. Avtal tid

Strever barnet ditt på skolen, sosialt og/eller med sitt selvbilde? Kanskje får han eller hun allerede hjelp, men du føler som forelder at det ikke er nok? Rainbow Coaching er Psykologisk Terapeutisk Coaching for barn ledsaget av foreldre. ADHD, lese- og skrivevansker/dysleksi eller regnevansker/dyskalkuli er eksempler på problemstillinger da det ofte fører til lav mestringsfølelse, lavt selvbilde, manglende motivasjon og skolefravær/dropout. Tidlig inngripen kan spare barnet ditt og deg/dere for mye vondt nå og i senere år. Uheldige mønstre dannes raskt, og det gjelder å bryte disse så fort som mulig, det blir oftest vanskeligere og vanskeligere med tiden som går. Det skal som regel mindre til for å gjøre ting av stor betyding når det gjelder barn. Derfor er det så utrolig viktig å gjøre de riktige tingene!  

Royal advisor/Lederutvikling 1 700 kr. Avtal tid

Psykologisk Terapeutisk Coaching for deg som er leder, er på vei til å bli det, eller ønsker å bli det. Hvordan (på)virker du (på) dine medarbeidere og partnere? Hvordan motivere og inspirere til læring og utvikling, samt skape en god sam(arbeids)kultur? Og hva med de andre rollene dine, føler du at tiden/du strekker til? Både du og dine medarbeidere har iboende ressurser som venter på å bli brukt. Hent frem det beste i deg selv og de rundt deg for økt trivsel og bedre resultater. Har du råd til å la være?

Coaching Inn 1 700 kr. Avtal tid

Coaching Inn, er for deg som er på (gjennom)reise, og vil utnytte dødtiden til personlig utvikling. Coachingen foregår typisk i en hotell-lounge, på en flyplass eller på en café. Ofte handler dette om hvordan du kan skaffe en bedre balanse mellom jobb- og familie/fritid. Det kan også dreie seg om forberedelser til en viktig presentasjon. Tjenesten er meget fleksibel når det gjelder tid og sted.

Samarbeid med Oslo Helse Avtal tid

GoMentor og Hanne Karlsen har samarbeid med Oslo Helse AS v/ Dr. Kambiz Persley. Oslo Helses pasienter kan booke sesjon her til forhåndsavtalt pris. KUN FOR PASIENTER FRA OSLO HELSE AS. 

Er du i tvil? Da kan du ringe meg på tlf. 23 96 54 79

23 96 54 79

Online-samtale

- Akkurat nå: Få 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Skriv ubegrenset med meg (GoMentor 24/7) 399 kr./uke Prøv GoMentor 24/7

Fortrolig online terapi og coaching, uansett tid og sted. Skriv ubegrenset med meg akkurat når du trenger det.

Skriv ubegrenset med meg (GoMentor 24/7) 299 kr./uke Prøv GoMentor 24/7

Fortrolig online terapi og coaching, uansett tid og sted. Skriv ubegrenset med meg akkurat når du trenger det.

Samarbeid med Maudbukta Legekontor (GoMentor videosesjon) Avtal tid

GoMentor og Hanne Karlsen har samarbeid med Maudbukta Legekontor. Maudbukta Legekontors pasienter kan booke sesjon her til forhåndsavtalt pris. KUN FOR PASIENTER FRA MAUDBUKTA LEGEKONTOR. 

Samarbeid med Oslo Helse (GoMentor videosesjon) Avtal tid

GoMentor og Hanne Karlsen har samarbeid med Oslo Helse AS v/ Dr. Kambiz Persley. Oslo Helses pasienter kan booke sesjon her til forhåndsavtalt pris. KUN FOR PASIENTER FRA OSLO HELSE AS. 

Er du i tvil? Da kan du ringe meg på tlf. 23 96 54 79

23 96 54 79

Hos GoMentor foregår online-samtaler via en sikker og stabil online videoløsning, som er utviklet spesifikt til bruk for blant annet psykologer, psykoterapeuter og coacher.

Fordelene er blant annet ingen fysiske begrensninger, og at det ofte er litt billigere og kortere ventetid. GoMentors plattform til online-samtaler er stabil og sikker (kryptert), hvilket betyr at sikkerheten og fortroligheten er topp. Plattformen er godkjent av Dansk Psykoterapeutforening

Online-samtaler krever en internettforbindelse og kan foregå fra PC, Mac eller vår app til iPad og iPhone.

Norskautorisert psykolog med profesjonsstudium fra Frankrike og økonomiutdanning fra Tyskland, eklektisk tilnærming med psykodynamisk teoretisk fundament. Hanne Karlsen - Psykolog

BeskrivelsePasser dette for deg?

 • Trenger du en god dytt i en av livets motbakker?
 • Ønsker du rett og slett å få mer ut av tilværelsen?
 • Føler du for å blir sterkere psykisk/fysisk og mestre kjente og ukjente utfordringer/situasjoner?
 • Er du usikker på veien videre, på hvem du er eller ønsker å være?
 • Føler for å utforske og videreutvikle dine evner og ferdigheter eller kanskje de tilhørende dine medarbeidere?
 • Strever bedriften din med å holde tritt med konkurrentene, eller har dere som mål å rykke enda mer fra?


Psykologisk Terapeutisk Coaching

Psykologisk Terapeutisk Coaching er en ny form for coaching som har blitt til gjennom flere årutviklet av undertegnede. Den er basert på et solid psykologfaglig fundament, og har en behovstilpasset vekting av støttende samtale/analytisk holding og en mer utfordrende/handlingsorientert tilnærming. Alle Cultrix' tjenester, er en form for Psykologisk Terapeutisk Coaching (PTC).


Utdanning

 • Profesjonsstudium i psykologi fra Frankrike (med norsk lisens som psykolog)
 • Utdanning i Økonomi og administrasjon fra Norge og Tyskland - fordypning i organisasjonsteori og innovasjonsøkonomi
 • Pedagogisk utdanning fra Tyskland (språkrettet)


Erfaring

 • Psykisk helsevern ( utredning og behandling av barn, unge og voksne)
 • Familievernsenter (fasilitator og mekler ved samvær under tilsyn, par- og familieveiledning)
 • Rekruttering/salg av bemanningsløsninger/arbeidsformidling hovedsakelig innen byggebransjen (fra Tyskland til Norge)
 • Karriereveiledning i rammen av kvalifiseringsprogram for arbeid og opphold i Norge - tysk arbeidskraft
 • Undervisning, kultur- og språktjenester; tolk, oversetter og veileder - norsk, tysk, fransk og engelsk språk og kultur, generelt og fagspesifikt - bl. a. bygg- og anlegg, helsevesen, hotellvirksomhet og gastronomi (fransk, tysk), undervisning én til én (bl.a. for (topp-)ledere og ambassadører) og i grupper, privat og bedrift (f.eks. ingeniører)
 • Psykologisk Pedagogisk Tjeneste (individrettet støtte gjennom sakkyndig vurdering og rådgivning og veiledning til skoler om tilettelegging for elever som har behov for det, samt systemrettet arbeid i form av rådgivning og veiledning til skoler og individarbeid - tilknyttet barneskoleteam og voksenopplæringen).


Jeg har erfaring som psykolog fra poliklinisk arbeide med pasienter med rus-og avhengighetsproblematikk. 

I dag jobber jeg som psykolog på spesialpoliklinikk i spesialisthelsetjenesten med pasienter med alvorlig psykisk lidelse. 

Hele mitt liv har jeg brukt til å studere mennesker, og hjelpe dem med å oppdage og bruke sine iboende ressurser. Relasjon,  kommunikasjon og interesse er mine uunnværlige verktøy. Jeg er en særlig sensitiv person, og  fanger opp mye av det som skjer rundt meg. Det har ikke alltid vært slik, men nå vet hvordan jeg skal bruke det!


Spesialområder

Er du, eller tror du at du er særlig sensitiv (HSP-høysensitiv), evnerik og/eller har en ansvarsfull lederposisjon, eventuelt med kjendisstatus, vil du hos Cultrix kanskje endelig finne det riktige for deg. Utover å gi bistand til (livs-)mestring og (selv-)utvikling i vid forstand, er nylig nevnte målgrupper mine spesialområder og lidenskap innenfor Cultrix' rammer.


Interkulturell kunnskap og språkkompetanse

Etter tilsammen 16 år i utlandet (8 år i Tyskland og 8 år i Frankrike), har jeg opparbeidet meg solide språk- og kulturkunnskaper, og evnen til å se ting fra forskjellige perspektiver. Samtlige tjenester tilbys på språkene NORSK, TYSK, FRANSK og ENGELSK.

Har du utfordringer direkte knyttet til tilværelsen som student, pensjonist eller arbeidsledig, kan innholdet for coachingen være f.eks. karrierecoaching, intervjutrening, prestasjons-/eksamensangst, hvordan få maksimalt ut av pensjonisttilværelsen, hvordan takle overgangen til pensjonisttilværelsen etc.


For deg som er utenfor arbeidslivet

De fleste av oss er aktive i arbeidslivet. Å være "på siden" av dette oppleves av mange som utfordrende. Arbeid skaper en ramme for hvordan hverdagen struktureres, det skaper forutsigbarhet. Når denne rammen mangler, er det ofte opp til en selv å strukturere hverdagen. Har man en jobb, er det oftest meget klart hva man skal gjøre, når og hvordan. Hverdagen for mange uten arbeid, kan synes uten mål og mening. Coachingen er perspektivfokusert og målet er å hjelpe deg med å finne strategier for veien videre og få mer ut av tilværelsen.


Hjertelig velkommen!

Hilsen Cultrix/Hanne K. Karlsen
Biografi

Referanser

Aydin Gungordu - "When I arranged to have private tutoring to improve my spoken Norwegian, I didn’t imagine I would be lucky enough to have a tutor like Hanne Karlsen. In addition to being an excellent tutor of Norwegian language, she draws upon many additional coaching and career skills to help you in ways that most tutors aren’t able to. For example, I happened to be going through a career change while I was receiving tutoring from Hanne, and she was able to provide excellent advice and coaching, while improving my Norwegian too. She is a very pleasant person to sit and have a conversation with, she can improvise brilliant ideas and discussions, and she delivers more for her clients by sincerely caring about her work. Da jeg arrangerte for å ha privatundervisning for å forbedre min norsk, hadde jeg ikke forestilt meg at jeg ville være heldig nok til å ha en veileder som Hanne Karlsen. I tillegg til å være en utmerket veileder for norsk språk, trekker hun på mange flere coaching og karriere ferdigheter for å hjelpe deg på måter som de fleste lærere ikke er i stand til. For eksempel, kom jeg til å gå gjennom en karriere endring mens jeg mottok veiledning fra Hanne, og hun var i stand til å gi gode råd og coaching, mens samtidig forbedre min norsk også (det var verre før). Hun er en svært behagelig person å sitte og ha en samtale med, hun kan improvisere briljante ideer og diskusjoner, og hun leverer mer for sine kunder ved å oppriktig bry seg om sitt arbeid. "  Les mer  Les mindre

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.