Alf Andersen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Veileder, Familieterapeut - GoMentor
Alf Andersen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Veileder, Familieterapeut

Alf Andersen

Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Veileder, Familieterapeut

Hos GoMentor foregår online-samtaler via en sikker og stabil online videoløsning, som er utviklet spesifikt til bruk for blant annet psykologer, psykoterapeuter og coacher.

Fordelene er blant annet ingen fysiske begrensninger, og at det ofte er litt billigere og kortere ventetid. GoMentors plattform til online-samtaler er stabil og sikker (kryptert), hvilket betyr at sikkerheten og fortroligheten er topp. Plattformen er godkjent av Dansk Psykoterapeutforening

Online-samtaler krever en internettforbindelse og kan foregå fra PC, Mac eller vår app til iPad og iPhone.

Psykoterapi - velg å vokse! Et nærmere blikk på deg selv. Et blikk som gjør at du får muligheter til å velge en ny sti eller fortsette som før... Alf Andersen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Veileder, Familieterapeut

Beskrivelse

 

 

DENNE PROFILEN ER IKKE LENGER AKTIV, VENNLIGST KONAKT GOMENTOR SUPPORT FOR VEILEDNING

 

Psykoterapi - velg å vokse!

Terapi handler om å ta et nærmere blikk på deg selv. Et blikk som gjør at du får muligheter til å velge en ny sti eller fortsette med den gamle stien du har fulgt til nå i livet. Som klient har du alltid et valg, og det er du som klient som er sjefen, terapeuten hjelper deg bare på veien. 

Jeg møter mennesker med ulike typer tema. Noen av de mest vanlige er:

  • Angst - generell angst, dødsangst, sosial angst, panikkangst, prestasjonsangst.
  • Depresjon - gledesløshet, håpløshet, giddeløshet, tomhet, nummenhet osv.
  • Fastlåst - en følelse av av være på stedet hvil, fastlåst, umulige valg, situasjon uten løsing o.l.
  • Relasjonsvansker - vansker med nære relasjoner og parforhold, nærhet, sjalusi o.l.
  • Samlivsbrudd og tap - skilsmisse, bearbeide dødsfall eller andre tap samt patologisk sorgproblematikk.
  • Personlighetsproblematikk - vansker med følelser, eller vansker med bisarre tanker og impulser.
  • Lav selvfølelse og dårlig selvtillit - vansker med å stå opp for deg selv og sette grenser.

I terapien vil du utvikle evnen til å observere deg selv, og andre ut ifra egne følelser. Vi vil jobbe sammen med å synliggjøre symptomer og plager, og med økt bevissthet kan du kanskje gjøre noe med dem. Terapien behøver ikke stanse så fort symptomene er borte. Hvis du ønsker det kan vi fortsette slik at vi avslutter med en positiv spiral av vekst som også fortsetter etter endt behandling.


Hva går terapien ut på?

Angst og ubehag i kroppen styrer deg bort fra din indre kompassnålen - følelsene dine, behovene dine - og mot en annen følelse som er lettere å vise, du viser bare en fasade. Kanskje du har opplevd å tenke at "jeg er så lei av å ha det vondt!", "jeg er så lei av å være så sliten!", "Dette er ikke meg!" Du kan selv fylle ut det som passer deg. 

Jeg tenker at vi kan ikke ønske, motivere, tvinge eller presse oss til å bli noe annet enn det vi er. Det er et paradoks; Det er først når jeg akseptere at jeg er sliten eller at jeg har det vondt; at det er min situasjon og meg nå, - at forandring skjer.

 

Terapi handler ikke om din barndom eller å fortelle om den. Men terapi er et møte mellom deg og meg og for at vi to skal bli kjent, og bli trygge på hverandre så hører historien din til i terapien. Jeg er mest opptatt av hvordan historien påvirker oss i dag.

 

Psykoterapi er ingen 'quick fix', det kan være vanskelig å tungt til tider. Når vi endrer oss og får økt oppmerksomhet på våre følelser kan det noen ganger kjennes som om situasjonen forverrer seg. Dette er som regel kortvarig. Terapien har langtrekkende effekt på hvordan vi ser oss selv, våre omgivelser og relasjoner og hvordan vi handler i disse. Vi er formet av det livet vi har levd og de relasjonene vi har hatt og det kan ta tid å se seg selv i nytt lys.


Min tilnærming

Min tilnærming er humanistisk, fenomenologisk, relasjonell og eksistensialistisk. Jeg er i utdanning i gestalt psykoterapi (GT).


Bakgrunn

Jeg er utdannet i gestalt psykoterapi (GT) ved Norsk Gestalt Institutt i Oslo.

Jeg har tidligere arbeidet i psykiatrien i Karmøy kommune, i grunnskolen i Haugesund, som fosterfar samt støtte og avlasting i fosterhjem.  Jeg har videre erfaring fra internasjonalt næringsliv og har blant annet jobbet som konsulent og forhandler/megler i Asia og Europa.


Ta kontakt

Har du lyst til å lære mer om hva som skjer i terapi kan du klikke på "Kontakt meg" og ringe meg eller sende meg en melding.

Ønsker du å sette opp en avtale klikk på "Avtal tid" ovenfor og forespør på en tid i kalenderen. Du vil motta en bekreftelse på avtalen eller forslag til en annen tid.

 

Merk:

Jeg gjør ikke utredninger eller diagnoser. Jeg henviser heller ikke til annen spesialist helsetjeneste for utredning eller behandling, - dette må gjøres via fastlege.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer