Borderline personlighetsforstyrrelse - Få hjelp - GoMentor

Borderline personlighetsforstyrrelse

Skrevet av GoMentor

Borderline personlighetsforstyrrelseFor en person med borderline personlighetsforstyrrelse fremstår verden ofte sort eller hvit – god eller ond – og operer ofte med ekstreme poler. Personer som lider av denne forstyrrelsen er ofte veldig impulsive, som kan føre til noen lite gjennomtenkte beslutninger som ofte får uventede følger. Følelsesmessig ustabilitet kan medføre mange forskjellige symptomer; som store humørsvingninger og impulsiv adferd. Dette er en av grunnen til at vi har utviklet en online plattform for behandling av bl.a. borderline personlighetsforstyrrelse her på GoMentor.

Årsaker til borderline personlighetsforstyrrelse

De spesifikke grunnene varierer fra person til person, men ting som går igjen er; seksuelt misbruk, omsorgssvikt og et dårlig miljø innad i familien. Abnormiteter i strukturen og de kjemiske forbindelsene i hjernen kan også spille en rolle. For mange er det kombinasjonen som forårsaker det. Uansett årsaken er det en rekke symptomer som kan forekomme hos personer med en borderline personlighetsforstyrrelse.

 

 

Symptomer på borderline personlighetsforstyrrelse

En person som impulsivt og uten omtanke hopper fra forhold til forhold og bruker penger ut av proporsjoner kan lide av borderline personlighetsforstyrrelse. Andre psykiske problemer som sinne, kjedsomhet eller følelsen av tomhet kan også forekomme. Andre kan få fysiske symptomer som selvskade. En annen fare med denne lidelsen er risikoen for rusmisbruk. Personer med en borderline personlighetsforstyrrelse frykter generelt sett også å være alene.

Symptomene på borderline personlighetsforstyrrelse:

 • Følelse av tomhet og kjedsomhet
 • Usammenhengende sinne – blir ofte rasende
 • Impulsiv
 • Gir opp på prosjekter fort
 • Svingende humør
 • Manglende identitetsfølelse
 • Har ikke stabile holdninger og meninger
 • Liker ikke å være alene
 • Kan oppleve selvskading
 • Har problemer med å være i langvarige forhold
 • Er psykisk ustabil, men er ikke klar over at problemene ligger hos en selv

Behandling av borderline personlighetsforstyrrelse

Nøyaktig hvilken behandling som er best for borderline personlighetsforstyrrelse vil være individuelt, men GoMentors tilknyttede mentorer er klar over dette. Det er de fordi de har spesialisert seg innen denne og andre personlighetsforstyrrelser. GoMentor har en online løsning som nå gjør det lettere å få terapi enn noensinne.

Parforhold og borderline personlighetsforstyrrelse

Hvis man lider av borderline personlighetsforstyrrelse har man som sagt problemer med å styre impulsene sine. Utover det opplever mange at det er vanskelig å bevare interpersonelle relasjoner. Typisk blir forholdene veldig intense, men ustabile, og personen svinger typisk mellom veldig positiv og veldig negative følelser for andre mennesker. Psykoterapi er den anbefalte behandlingsformen for borderline personlighetsforstyrrelse.

Sliter du med borderline personlighetsforstyrrelse? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Siv Christensen Oddfrid Vada Betty Tandberg Finn Reinert
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Få hjelp med borderline personlighetsforstyrrelse

Sliter du med borderline personlighetsforstyrrelse? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Siv Christensen Oddfrid Vada Betty Tandberg Finn Reinert
Få hjelp online fra kun 169 kr./uke

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer