Tenåringsproblemer

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

TenåringsproblemerDet kan være både skremmende og spennende å vokse opp i den moderne verden i dag. Tenåringer, som er på vei mot de voksnes verden, kommer til å oppleve mange utfordringer på sin vei. Noen av disse utfordringene har alltid eksistert, og andre, slik som valg om høyere utdannelse og karriere, er et mer moderne fenomen. For noen foreldre kan disse utfordringene virke som bagateller, men for en tenåring kan de derimot virke overveldende og påvirke dem negativt på mange forskjellige måter. 


Typiske tegn på at din tenåring opplever utfordringer: 

  • Intens følelse av skyld, sorg eller befrielse
  • Et ønske om å hjelpe, men uten å føle seg tilstrekkelig nok til å gjøre det 
  • En trang til å distansere seg fra vennskap - sosial isolasjon 
  • Å føle seg isolert eller misforstått 
  • Angst, depresjon eller selvskading

Ulike typer utfordringer


Selvom det er et utal av forskjellige problemer som tenåringe selv klarer å håndtere, er listen nedenfor de problemene som oftest fører til enda større problemer dersom de ikke får riktig hjelp og støtte. 

Å finne sin plass i verden mens puberteten herjer i kroppen, skolen oppleves som stressende og overvelden og man ikke trives i sin vennekrets, er en vanskelig oppgave. Våre tilknyttede mentorer vet at puberteten kan være et ømfintlig tema og har dermed fokus på å hjelpe både tenåringen og resten av familien gjennom det. Det færreste tenåringene vil innrømme at de har behov for hjelp, men våre spesialiserte psykologer og terapeuter kan opptre som deres profesjonelle samtalepartner. Vi tilbyr også terapi online gjennom vår egen portal, slik at det kan tilpasses deres ønsker og behov. 

 

Finn en psykolog eller terapeut nedenfor eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert'-knappen til høyre på siden. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.