Det motsatte kjønn

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Det motsatte kjønn I takt med at din tenåring kommer seg gjennom de hormonelle forandringene som er en del av puberteten, kan de fort oppleve å bli usikre i forhold til det motsatte kjønn. Denne usikkerheten kan føre til en rekke sosiale utfordringer, og det kan være overveldende for både foreldre og barn å skulle håndtere dette på egen hånd. Det er også viktig at din tenåring er i trygt selskap med det motsatte kjønn. Når ditt barn er selvsikker i slike sammenhenger, kan det føre til bedre valg med hensyn til parforhold og hvordan man skal behandle venner og bekjente av det motsatte kjønn. Dersom du opplever det som vanskelig å relatere deg til eller kommunisere med din tenåring kan online terapi og rådvigning via GoMentor, være veien til et bedre forhold. 

Hvordan har din tenåring det? 


Forholdet til det motsatte kjønn er ofte meget forvirrende for tenåringer. Rent biologisk er en tenåring voksen, men i sine refleksjonsevner er de ikke modne nok til å håndtere alle problemstillinger på lik linje med en voksen. Denne forvirringen kan føre til noen ugjennomtenkte beslutninger og føre til uønskede situasjoner, som for eksempel seksuell debut før man er klar. Med konsekvensene av ubeskyttet sex, slik som graviditet eller kjønnssykdommer, kan dette være en veldig alvorlig situasjon for en tenåring. Mange tenåringer hører på kroppen sin, istedet for deres følelser og tanker fordi de usikre på seg selv. Gruppepress kan også være en avgjørende faktor for hvordan man som tenåring oppfører seg i slike situasjoner.

Vanlige symptomer på at din tenåring opplever det motsatte kjønn som vanskelig: 

  • Humørsvingninger
  • Usikkerhet
  • Rebelsk atferd
  • Nysgjerrig på sex 
  • Lett overforbruk av alkohol, spesielt i sosiale sammenhenger 

Hvordan du kan hjelpe din tenåring 


Foreldrenes viktigte redskap er åpen kommunikajson. Hvis du oppmuntrer ditt barn til å uttrykke seg om alle følelser og tanker, vil dette også gjøre han eller hun mer komfortabel med å utrykke seg ovenfor det motsatte kjønn. Det er viktig å snakke åpent om sex og samliv, dersom din tenåring spør deg. Ikke la slike vanskelig temaer gjøre deg forlegen som foreldre, da det er viktig at ditt barn føler de kan snakke med deg om slike ting. Når det har den nødvendige kunnskapen, kan de ta avgjørelser som føles riktig for dem uten å la seg påvirke av press utenfra. Man bør ikke være overdrevent streng i forhold til sine barns forhold til det motsatte kjønn, da dette kan føre til rebelsk atferd. Dersom man opplever dette som overveldende er det fint å få hjelp fra profesjonelle rådgivere og terapeuter. 

Du kan få hjelp


Gjennom GoMentor kan du og din tenåring finne de redskapene dere trenger for å komme dere gjennom den vanskelig overgangen fra barn til voksne. Våre tilknyttede rådgivere, psykologer, terapeuter og coacher, som har utdanning og erfaring fra å jobbe med foredlre og barn, så dine og ditt barn sine behov kan bli møtt. 

Finn den riktige mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

 

Få hjelp med det motsatte kjønn

Mariann Marthinussen Anne Sloth Dieserud Merethe Holldorff Rebecca Hansen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Få hjelp med det motsatte kjønn

Mariann Marthinussen Anne Sloth Dieserud Merethe Holldorff Rebecca Hansen
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Det motsatte kjønn

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.