Hvorfor parterapi?

Skrevet d. 5-5-2022 21:13:51 af Kalfaret familieterapi - Parterapeut, Familieterapeut, Familieveileder, Par- og relasjonsterapeut

Hvorfor parterapi?

Veldig mange mennesker verden over søker etter hjelp til sine parforhold med god grunn. Skilsmissetallene øker og det samme gjelder selvmordsratene for barn og unge. Det er ingen overraskelse når man tar hensyn til den sorgen og frykten som hviler over deres hjem.

Flere studier påpeker at kvaliteten på foreldreskapet avgjør barnas fremtid. Det er ikke ukjent fenomen at kvaliteten på foreldreskapet samsvarer direkte med kvaliteten på ekteskapet. Et godt fungerende ekteskap gir barna flere muligheter i livet. Samlivsforsker John Gottman fant at mengden stresshormoner i urinprøver samlet fra et barn i løpet av ett døgn, nøyaktig korrelerer kvaliteten på foreldrenes forhold. Dårligere ekteskap - mer stresshormoner i barnets urin.

Det er ingen tvil om at foreldrenes forhold spiller en viktig rolle for barnets trygghet. Kjærlige og harmoniske foreldre gir livsglade barn. Fiendtlige og misfornøyde foreldre som kontinuerlig krangler, gjør barna utrygge og redde. Det er heller ingen tvil om at lykkelig parforhold påvirker både fysiske helse og følelsesmessige velvære. Tusenvis av studier viser at et godt kjærlighetsforhold ikke bare gir bedre helse, men også medvirker til raskere bedring etter sykdom og ikke minst øker livsgleden.

Budskapet er: Vi ved Kalfaret familieterapi ønsker å hjelpe par som årevis har levd i hver sin ende i hjemmet til å finne tilbake til hverandre. Målet med arbeidet med par er at barna deres også vil få det bedre, og at de ikke lenger trenger å gjemme seg på soverommet fra foreldrenes krangel. Det ønskes heller at barna kommer til frokost og møter et foreldrepar som står glade og klemmer hverandre! Hva kan vel være bedre enn det? Da vet dere at dere har klart til å skape mer kjærlighet inn i deres familie!

Vennlig hilsen Julia & Svenn Birger Tornøe

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.