Gudrun Nordmo - Integrativ terapeut, Traumeterapeut, Psykoterapeut

Gudrun Nordmo

Integrativ terapeut, Traumeterapeut, Psykoterapeut

Videosamtale , GoMentor 24/7

3 referanser

DENNE PROFILEN ER IKKE AKTIV PÅ GOMENTOR LENGER

terapi, individuelt og par, veiledning, coaching Gudrun Nordmo - Integrativ terapeut, Traumeterapeut, Psykoterapeut

Beskrivelse

Opplever du at:

 • hverdagen er mest stress?
 • det er vanskelig å slappe av fra tanker som kverner og som det virker umulig å stoppe?
 • er du så selvkritisk at det hindrer deg i å gjøre det du har lyst til?
 • strever du på jobben eller i familien eller i forhold?
 • befinner du deg i en krisesituasjon som du ikke vet hvordan du skal komme ut av?
 • sliter du med ettervirkninger etter overgrep, vold, krig eller andre vonde hendelser?
 • har du andre problemer du ikke finner ut av?
 • savner du en åndelig dimensjon i livet eller at dine åndelige verdier preger livet ditt i større grad? 

 

Hva kan du oppnå gjennom et samarbeid med meg?

Det er ofte vanskelig å tro på seg selv eller sine egne ressurser midt i en krise eller en vanskelig livssituasjon. Når vi sammen forsøker å se og utforske dine utfordringer eller problemer med et vennlig blikk, er det lettere å finne og utvikle ressurser og muligheter. Det som var en vanskelig livssituasjon eller en krevende situasjon på jobben, kan vise seg å bli et positivt vendepunkt. 

 

Gjennom terapi kan jeg eksempelvis hjelpe deg som strever med:

 • Negativt selvbilde 
 • Nedstemthet og angst 
 • Føler deg tom og utbrent og/eller trenger hjelp til å takle stress 
 • Er i en krise som du ikke finner ut av
 • Føler at du har ressurser som du ikke føler at du får brukt 
 • Trenger hjelp med vanskelige minner og/eller strever med traumerelaterte plager, det kan være alt fra skam til kroppslige plager og ubehag.

For meg er terapi et samarbeid, hvor respekt, vennlighet, nærvær, tålmodighet og humor står sentralt. Mitt arbeid er basert på faglig kunnskap og innsikt, og med mange års egen utvikling og erfaring som terapeut og veileder er også intuisjonen en god ledesnor. Arbeidet vil alltid være individuelt tilpasset deg/dere.

Ronja, min firbeinte medhjelper som du ser på bildet, er noen ganger med på jobb. Hun er grei og nysgjerrig, røyter ikke, og har aldri vært til plage for allergikere når hun IKKE er der. NB! Jeg spør alltid i forkant om det er greit at hun er med!

Mine tilnærminger og metoder i terapi:

Samtaler er naturligvis det viktigste verktøyet, men du kan også få mulighet til å prøve ut ulike kreative metoder, som tegning, bevegelse og andre tilnærminger - forutsatt at du har lyst. De fleste opplever at det er til god hjelp. Det samme gjelder enkle teknikker for i å være mer til stede i kroppen og lære seg å lytte til hva den og følelsene sier - ofte neglisjerer vi verdifull viten om oss selv og våre muligheter fordi vi har lært oss til å overhøre kroppen og dens signaler. Når vi blir mer til stede i alt vi gjør - det som i dag ofte kalles oppmerksomt nærvær - blir det mindre plass til kvernende, negative tanker og mer mulighet til glede og livsutfoldelse. 

Det kan være en god hjelp å forstå sine egne plager bedre. Det gjelder særlig traumerelaterte plager. Noen ganger kan det å forstå mer - og få forklaringer på fenomener man ikke forstår, bidra til at følelsesmessig smerte avtar. Det kan også gi mer kontroll - i stedet for at alle slags plagsomme og redde følelser og tanker har overtaket. 

 

 Tilbud i veiledning og coaching:

 • Individual- eller gruppeveiledning/coaching til hjelpere i helse- og omsorgsyrker:
 • Hvordan ta vare på seg selv (og sine kollegaer) i en krevende jobb
 • Bli mindre selvkritisk og oppleve at du/dere er i en positiv utvikling
 • Se ellers artikkel på RVTS Østs hjemmeside "Kvalitetsbevissthet og helsefremmende samarbeid i asylmottak" og artikkel i Fontene 31.10.2018

 

 Mål med terapi, coaching og veiledning: 

Det viktigste vil være at DU føler du har fått hjelp med det som gjorde at du tok kontakt. Mitt utgangspunkt som terapeut og veileder og coach er troen på at vi mennesker har de iboende ressursene vi trenger for å takle utfordringer og leve et godt liv! Det gjelder å finne disse - og det hjelper jeg deg gjerne med! 

 Om meg

Jeg har mer enn 20 års erfaring som terapeut fra spesialisthelsetjeneste og privat praksis. Jeg har også lang erfaring som veileder og underviser innen traumefeltet (RVTS). Jeg har bred kompetanse fra terapi med traumatiserte, både med mennesker som har opplevd forskjellige former for overgrep, og flyktninger som sliter med ettervirkninger etter krig og flukt.

 Jeg arbeider også i den ideelle organisasjonen Drømmen om Det Gode hvor vi lærer ut Mindfulnessrelaterte metoder til pedagoger, for anvendelse i barnehage og skole. Jeg er også lærer i medisinsk qigong, Biyunmetoden. Dessuten er jeg oversetter. Bøkene jeg har oversatt handler om dypere aspekter ved å være menneske. Selv henter jeg krefter fra daglig meditasjon, fra qigong og fra naturen. Det kan også være du treffer på Ronja en dag (hvis du synes det er i orden).

Fra mandag - onsdag, altså tre dager i uken, tilbyr jeg terapi og veiledning, med lett tilgjengelig kontor i Karl Johans gate i Oslo. Det er best å bestille time ved sende en forespørsel - timeplanen på Go Mentor er sjelden oppdatert.  

 

Min bakgrunn

Jeg har psykoterapiutdanning i Integrativ terapi og utdanning innen Sensorimotorisk psykoterapi, som er en kroppsorientert psykoterapi med særlig fokus på å finne fram til kroppslige ressurser ved traumerelaterte plager og lidelser. I tillegg er jeg klinisk sosionom. Jeg har også Master i supervisjon (veiledning) fra Donau universitet.

 Du er velkommen til å ta kontakt, på nettet er første konsultasjon gratis, så kan vi sammen finne ut om vi skal inngå et samarbeid!


 

Referanser

Katinka Salvesen. psykologspesialist - "Jeg ble kjent med Gudrun i min første jobb som psykolog, i 1996. Jeg ser på henne som en av mine mentorer. Gudrun er faglig svært kompetent med en varm og klok tilstedeværelse. "  Les mer  Les mindre

Laila 56 år: - " Jeg startet i terapi hos Gudrun som et ledd i krav om egenterapi i forbindelse med utdanning i Integrativ terapi. Terapien var en god opprydding i min historie, den ga selvforståelse og aksept og lærte meg verdien av egenomsorg. Sammen med utdannelsen, ga dette meg et godt fundament i livet. Jeg har hatt perioder med terapi når livet har røyna på. Gudrun har en forståelse av hele mennesket med kropp, sjel og sinn og bruker kreative metoder og bevegelse som hjelper meg til innsikt i meg selv og hele min sammenheng. Gudrun har en tilstedeværelse og personlighet som inngir ro, harmoni og trygghet. Jeg kan virkelig anbefale henne. "  Les mer  Les mindre

kvinne, 40 år - "Jeg oppsøkte Gudrun etter et samlivsbrudd fordi jeg trengte hjelp til å se hva som ville være gode valg for meg fremover. Gudrun har hjulpet meg til å sortere tanker og følelser og gitt meg nyttige verktøy for å kunne hjelpe meg selv når jeg står fast. Hun er en svært god samtalepartner, og har en egen evne til å stoppe opp ved det som er viktig for meg og få meg til å reflektere over automatiske tanker. Gudrun har hjulpet meg til å få en ny innsikt i meg selv, noe som har gitt meg større tro på meg selv. "  Les mer  Les mindre

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.