Selvfølelse, selvtillit, motivasjon og tanker

Skrevet d. 18-3-2020 14:15:07 af Lian Kirksæther - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Professional Certified Coach (PCC) ICF

Det er så mye som skjer, som vi ikke har kontroll på. Og hva gjør det egentlig med oss mennesker nå og fremover? Det gir en ny innsikt. En ny måte å se livet på. For noen fører det til frykt og ensomhet, og for andre blir det mer samhold enn noen gang. Det skaper mer oppfinnsomhet, og det gir også mer ro for de som har trygghet. Trygghet og samhold er noe som er viktig i dag.

Viktigere enn noen gang
I tillegg til trygghet og samhold er disse tre ordene: Tro, håp og kjærlighet viktigere enn noen gang. Det er kanskje de tre ordene som står sterkest av alle når det gjelder å leve livet, og spesielt i disse tider med coronavirus, frykt og usikkerhet. Tro, håp og kjærlighet er viktig enten du tror på noe der ute eller ikke. Det er viktige ord for deg selv og livet ditt. Viktigst er å ha troen på deg selv, og det igjen påvirker til at du står opp for deg og den du er. Her vet jeg at mange sliter både når det gjelder selvfølelse, selvtillit, motivasjon og tanker. Og det er ikke lett å tro på deg selv når livet kan være både utfordrende og vanskelig. Da er det jammen godt å ha en nøytral støttespiller, som er der for deg akkurat når du trenger det.

La kjærligheten være en viktig del
Å leve med kjærlighet til deg selv og andre gir en god følelse. Og ha noen som er glad i deg gjør godt. Det gir trygghet og glede. Når livet blir usikkert og vanskelig er det så lett å miste både troen og håpet, og kjærligheten kan bli utfordrende. Selv i vanskelige tider vil jeg anbefale deg å holde på håpet, tro på deg selv og la kjærligheten være en del av livet. 

Føler du at du trenger en veileder så vil jeg gjerne være der for deg. Det er enkelt da vi snakkes via telefon eller online noe jeg har mange års erfaring med. Det er både effektiv og tidsbesparende, og du får din egen støttespiller når du trenger det.


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.