Elisbeth Bakkebø - Coach, Veileder, Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Elisbeth Bakkebø

Coach, Veileder, Gestaltterapeut, Psykoterapeut

2 referanser

DENNE PROFILEN ER IKKE AKTIV PÅ GOMENTOR LENGER

Gleder som deles blir større, det vonde som deles blir mindre. Elisbeth Bakkebø - Coach, Veileder, Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Beskrivelse

DENNE PROFILEN ER IKKE AKTIV LENGER, KONTAKT VENNLIGST GOMENTOR FOR VIDERE VEILEDNING!


Jeg tror på at når en deler og får hjelp til å sette ord på det en sliter med, kan ny retning og muligheter åpne seg. Jeg tilbyr en rekke ulike former for samtaleterapi: Individualterapi 

Det kan det være svært nyttig å få hjelp av en profesjonell samtalepartner - når livet er utfordrende. Psykoterapi kan hjelpe deg å finne veien videre. Gestaltterapi er en opplevelsesorientert og prosessorientert psykoterapi. Bevisstgjøringen i terapien skapes gjennom samtale, eksperimenter og rollespill. Grunnleggende ideer i gestaltterapi er at hvert menneske er ansvarlig for sine valg og handlinger innenfor de begrensninger omgivelsene gir. 


Coaching/veiledning

Som coach kan jeg hjelpe deg å utforske og utvikle muligheter i privatlivet og karriere. Hva målene dine er - velger du, hvordan du skal nå dem - finner vi ut sammen. Coaching løser ikke problemer alene, men hjelper deg til å finne nye løsninger gjennom gode samtalerutiner og kommunikasjonsformer. Slike rutiner, eller vaner, er ofte knyttet til egne holdninger. Coaching er derfor å støtte mennesker i den endringsprosessen som må til for å oppnå resultatmål eller læringsmål.Terapi og coaching for barn og foreldre

Barn og ungdommer kan i perioder ha det vanskelig og det er ikke alle som klarer eller vil snakke med foreldrene sine. Jeg er psykoterapeut med kompetanse innen barn og unge. Jeg tror alle foreldre gjør så godt de kan for barna sine, barn gjør også så godt de kan. Noen ganger kan det imidlertid trenges litt hjelp til å komme ut av et samspill som er belastende for både barn og foreldre.PREP - Prevention and relationship enhancement 

PREP er både humor og alvor. Det handler om kjærlighet, forventninger, glede moro og vennskap,men aller mest om god kommunikasjon. PREP er et forebyggende program som styrker forhold, og er det mest utbredte samlivskurset i Norge. Ved å styrke enkeltmenneskers evne til å etablere og opprettholde gode par-og familierelasjoner, styrkes de gode relasjonene i familien, og samlivsbrudd kan motvirkes.

 HVORDAN JOBBER JEG SOM GESTALTTERAPEUT?

I gestaltterapi er forholdet mellom klient og terapeut viktig. Terapeuten er ikke objektiv eller nøytral, men er selv villig til å gå klienten i møte i et JEG - DU forhold.

Det betyr at det er viktig for meg som terapeut å bearbeide egne uferdige opplevelser for å kunne være tilgjengelig for det du som klient trenger. Gestaltterapi bygger på den tro at økt erkjennelse om seg selv skjer i øyeblikket, i situasjoner der klient og terapeut møtes.

Jeg som terapeut bruker metoder for å bevisstgjøre deg på egne følelser, reaksjoner og handlinger. Det kan gi deg mulighet til tydeligere å erkjenne og se deg selv og dine valg, og kan brukes til bearbeidelse av tidligere uferdige opplevelser (som blir kalt uavsluttede gestalter), kriser, og i egenutvikling.
 LITT OM MEG

Jeg var ferdig utdannet gestaltcoach i 2004 og gestaltterapeut i 2008.Jeg har siden 2008 drevet privat praksis som Gestaltterapeut og Gestalt coach i Norge. Siden 2016 har jeg også hatt praksis i Albir på Costa Blanca kysten i Spania. 

Utover dette har jeg siden 2009 jobbet som Miljøterapeut i Psykiskhelse og Rus i Bærum kommune. Er fortsatt ansatt her. Jeg har jobbet som karriereveileder og coach i et tiltak opp mot NAV i Buskerud, fra 2009 til 2017. 

Jeg er utdannet førskolelærer, og har 18 års erfaring fra barnehager i Oslo-området, hvorav 15 år som styrer. Har også jobbet som barneskolelærer i Spania, i det samme området jeg nå har praksis.  


Som mor og bonusmamma har jeg vært en del av oppdragelsen og oppveksten til både jenter og gutter, og jeg vet at tidvis kan samspillet mellom foreldre og barn være komplisert, utfordrende og noen ganger vanskelig. Før jeg møtte min ektemann var jeg enslig mor til to barn, så jeg vet hvilke utfordringer og problematikker aleneforsørgere kan oppleve, og kompleksiteten som kan oppstå i moderne familier med mine og dine barn med felles barneoppdragelse.

Alene kan noen ganger problemer og utfordringer vi møter i livet virke uoverkommelige, men gjennom deling og veiledning med en psykoterapeut eller coach, kan nye retninger og muligheter åpenbare seg. Jeg har selv erfart hvor viktig det har vært å ha en profesjonell samtalepartner som møter meg i respekt og forståelse - og som kan bidra med å sette ting i nye perspektiver.

Jeg tror på å dele, derfor heter mitt firma: Ådele.


Referanser

Kine 36 år - "Hei :) Jeg har gått til Elisbeth i noen veldige tøffe faser av livet. Hun har fra første time vært veldig god og lett og snakke med. Hun møter meg med varme, humor og godhet hver gang. Det var veldig lett å føle meg trygg og åpne meg til henne. Hun har styrket meg i troen på meg selv og jeg føler jeg får en ro, føler meg lettet og får kraften min tilbake etter en samtale med henne. Det er ikke alltid jeg vet hva jeg trenger å snakke om, noen ganger er det bare masse følelser og kaos, men det er alltid godt å bli møtt med en sånn innsikt, menneskekunnskap og omsorg. Hun er ekte, følsom, herlig og åpen og tiden går veldig fort i samtale med henne. Anbefaler henne på det varmeste ❤️ "  Les mer  Les mindre

Kai - "Elisbeth har hjulpet meg tilbake til livet! Jeg møtte Elisbeth i August 2017, etter en tids sykdom med dyp depresjon og angst. Jeg har slitt med depresjon og angst siden barndommen og har hatt perioder hvor jeg har vært veldig langt nede. Jeg merket fremgang etter første timen med Coaching, da spesiellt hvor mye lettere jeg ble til sinns etter en time med samtale. Elisbeth coacher og utfordrer på en måte som får meg til å komme ut av den negative tankespiralen. Der jeg ikke ser noe håp, utfordrer hun tankerekken min slik at jeg kan se ting fra andre perspektiv. Hun har vært genuint interessert i meg og det å hjelpe meg til å forstå og bli frisk. Hun bruker egne opplevelser og hendelser til å forklare hvordan vi føler oss og hvordan forandre negative tankerekker. Dette har gjort det enklere for meg å forstå hvorfor jeg tenker og handler som jeg gjør. Jeg har vært og er redd for å bruke medikamenter mot depresjon og Elisbeth har støttet meg i dette. Sammen har vi klart å få meg til å fungere i hverdagen helt uten bruk av medisiner. Etter mange år med negative tanker og å forsøke å forstå meg selv, har coachingen hjulpet meg til å bedre akseptere og forstå hvem jeg er. Elisbeth så meg fra første dag og har hjulpet meg tilbake til hverdagen og arbeidslivet. Jeg vil varmt anbefale Elisbeth og Gestalt terapi, da det er så mye mer enn samtale. For meg er coachingen noe som virker og som jeg vil fortsette å bruke. "  Les mer  Les mindre

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.