BRA NOK

Skrevet d. 10-3-2019 13:18:42 af Elisbeth Bakkebø - Coach, Veileder, Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Bra nok.

 

Når er du bra nok?

Er du fornøyd med hva du får til? Eller har du mye som må forandres på for at du blir fornøyd med deg selv og hva du kan?

Det er sundt og viktig at vi har en utviklet konkurranse instinkt. At vi konkurrerer med oss selv for å bli bedre eller vi strekker oss litt lenger! Vi klarer gjerne litt mer, når vi også konkurrerer med andre mennesker.  Vi har alle potensialer som kan hentes frem.  Vi strekker oss og blir bedre.

Det kan imidlertid fort bli for mye når vi sammenligner oss med andre. Når konkurransene går på hvem som har flest venner, blir oftest bedt på middager, går de lengste og de mest spektakulære turene, har den mest spennende jobben, tjener mest penger, er tynnest og best trent. Det er da vi får inn det usunne i det sunne. Det blir for mye av det gode.

Hvis hver dag blir en konkurranse (livet blir en konkurranse)i ulike grener, da kan det gå svært så gale. Det blir vanskelig å slappe helt av.

 Det er ikke mulig å være god i alt og klare alt. Jeg vet at jeg og du er unike og spesielle på hver vår måte. Det er ikke noen som kan gjøre ting akkurat slik som meg. Jeg har lært meg å se at jeg er bra nok og stort sett fornøyd med det jeg får til. Det finnes bare en av hver, så derfor trenger vi ikke å konkurrere om det.

Vi er alle unike, og kan velge å være en god utgave av oss selv, en bra nok en.

Det er fint for meg å huske på at vi alle er ”medfødt feilvare”, som Per Fugelli så klokt sier det.

 Jeg vil derfor slå et slag for det vanelige, det alminnelige og akkurat passe. De fleste av oss er akkurat det!

( Uansett hvilke område i livet), elsk deg selv som bra nok! (feilvarer)

 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.