Både sensitiv og sterk samtidig.

Skrevet d. 14-8-2019 12:59:53 af Elisbeth Bakkebø - Coach, Veileder, Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Kjenner du noen som er slik, både vare og forsiktige, men samtidig kan være den tøffeste i andre situasjoner? Eller er du slik selv?Har du tenkt at du gråter for lett og du kan ta deg lett nær av ting? At du kan bekymrer deg for mange ting? Eller kjenner du andre voksne eller barn som har det slik. At de er vare for høye lyder, sterk lys og at de legger merke til mye rundt seg.  Tenker du at dette er noe du eller de bør slutte med?


Samtidlig kan du være samvittighetsfull, lojal, har god selvinnsikt og sosial kompetanse. Sterk rettferdighets sans og kan være tøff som en bjørn om du opplever urettferdighet. Er du estetiker og en naturlig evne til omsorg og empati.


 Da kan du være Høysensitiv, forskning viser at tjue prosent av alle mennesker er det.


Det er et personlighets trekk som en er født med og det er arvelig.


Min erfaring som terapeut er at mange kan føle at de er feil og de har bestilling til meg om at det trenger hjelp for å bli tøffere, slutte å være så følsomme.  Min jobb er å støtte og hjelper dem til å leve med det og forstå seg selv bedre. Bevist gjør dem og lærer dem blant annet egenomsorg og selvstøtte.


Her er essensen av det du må ha fokus på, når du vil lære egenomsorg og selvstøtte:


1) Du er din aller nærmeste. Når du gir deg selv omsorg og støtte, vil livet gradvis kjennes bedre.


2) Du skal ikke endre deg. Du skal bare legge bedre til rette for deg selv.


3) Egenomsorg er starten på ALT godt - energien øker, selvfølelsen blir bedre og du kjenner deg sterk innvendig.


4) Du trenger påfyll. Kroppen trenger sitt og sjelen trenger sitt. Sørg for å gi deg selv sunn mat, passe mosjon, naturopplevelser og gode menneskemøter.


5) Relasjoner kan tappe oss. Sett grenser for mennesker som gir deg negativ energi. Dette skal du ikke ha dårlig samvittighet for.


6) Neste gang du føler dårlig samvittighet, gå i deg selv og spør om dette virkelig er på sin plass. Egenomsorg trenger du ikke å ha dårlig samvittighet for.


7) Mennesker trenger mennesker. Vi trenger ikke så mange nødvendigvis, men noen få trygge personer er godt å ha i livet sitt.dele, derfor heter mitt firma: Ådele.


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.