HVA er EGENKJÆRLIGHET i praksis?

Skrevet d. 6-6-2020 14:52:13 af May Britt Lian - Reg. Tankefeltterapeut MNLH, NLP Master Coach, Veileder

Ofte blir vi fortalt at det er viktig med EGENKJÆRLIGHET, men hva betyr det i PRAKSIS?

For meg så betyr det at jeg starter dagen med å sjekke ut hva som er MINE behov for AKKURAT den dagen! Hva jeg TRENGER, rett og slett!


Min STRATEGI er at når jeg gjør gode ting for meg SELV, så vil jeg få mer ENERGI til å gjøre gode ting også for ANDRE. Jeg vil også mest sannsynlig ha mer energi til å gjøre de tingene som i utgangspunktet ikke virker såååå fristende... Det å gjøre dette BEVISST kan i seg selv være en anerkjennelse av egen verdi, og dermed egenkjærlighet i PRAKSIS. Vi har jo også et ansvar som voksne å ivareta våre egne behov, tenker jeg.


Deretter sjekker jeg ut hvilke andre ting som trengs å gjøres, men som jeg ikke nødvendigvis kjenner jeg har så VELDIG lyst til!? De tingene prioriterer jeg ut fra om det faktisk er mitt ANSVAR, VIKTIG, og om det MÅ gjøres eller om det kan PARKERES til i morgen?


Slik sett så er MIN strategi stikk MOTSATT av hva jeg har fått lære; nemlig at vi skal gjøre det vi ikke har lyst til først, slik at vi blir ferdig med det! - Og deretter gjøre de mer lystbetonte oppgavene. DET funker dårlig for meg!


Jeg tenker at UTGANGSPUNKTET vårt i hverdagen STARTER med oss selv, og når vi selv har det godt så vil det påvirke både hjemme- og jobbhverdag. Dessuten så er vi ULIKE som mennesker, med ULIKE behov. Jeg trenger å ivareta mitt overskudd eller underskudd, og det ansvaret er viktigst.


Så igjen, for meg så trenger jeg litt EGENKJÆRLIGHET de aller fleste dager, også er det ikke alltid at jeg får til det. Da blir det en PÅMINNELSE om at det er tid for å gå tilbake til å PRIORITERE egne behov ikke ut fra en egoisme eller selvopptatthet, eller fordi det er synd på meg. Snarere ut fra et ønske om å ha nok å gi både til meg selv, og andre... fordi jeg ønsker å gi mye, og jeg vet at jeg gjør også det!


Og der fikk du enda et eksempel på egenkjærlighet; gi deg selv ANERKJENNELSE, hver dag! Minn deg selv på hva du FÅR TIL! Det å FEIRE dine seire enten de er bitte små, små, store eller kjempestore! LYKKE til fra meg til deg, May Britt

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.