Bente T. Barane - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Karriererådgiver, NLP Master Coach, Mentaltrener, Psykoterapeut under utdanning, Coach

Bente T. Barane

Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Karriererådgiver, NLP Master Coach, Mentaltrener, Psykoterapeut under utdanning, Coach

Videosamtale

12 referanser

DENNE PROFILEN ER IKKE AKTIV PÅ GOMENTOR LENGER

DNCF-sertifisert Coach, Helsecoach, NLP Master og Sykepleier. Lederstillinger i helse / omstilling. RTT-therapist under utdanning. Autentisk, ærlig og trygg. Bente T. Barane - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Karriererådgiver, NLP Master Coach, Mentaltrener, Psykoterapeut under utdanning, Coach

Beskrivelse

  • Føler du deg ofte som at innsiden, ikke stemmer helt med utsiden - den andre tror du er?
  • Har du lav selvfølelse og kjenner på utrygghet i bestemte situasjoner?
  • Ønsker du å bli tryggere, mer "ekte" og stå sterkere i deg selv?
  • Trenger du å mestre en utfordrende situasjon i familie, omgangskrets, eller på jobb?
  • Vil du bli bedre til å kommunisere og skape bedre relasjoner til dem du leder, eller er glad i?
  • Er du leder og trenger en sparringspartner å kaste ball med slik at du kan trives bedre i lederrollen, og bli en mer tydelig, autentisk, motiverende og trygg leder?

Jeg hjelper deg videre når du står fast, slik at du lever livet ditt mer i tråd med det som er viktig og riktig for deg, og opplever mer glede, energi, mening og mestring i hverdagen.


Din relasjon til deg selv og livet - kan oppleves tøft i lengre eller kortere perioder. Mange lever med lav selvfølelse, dårlig selvtillit, nedstemthet, sosial tilbaketrekking, frykt for ikke å være god nok, og føler seg ikke sett eller hørt. Noen ganger skjer det ting i livet som utløser behov for endring og omstilling og du må mestre en endret livssituasjon, livskrise, sorg eller sykdom og trenger hjelp til å håndtere dette.


Helsen din er et samspill mellom dinn kropp og psyke -  Ved å jobbe mentalt kan mye bli bedre i helsen din - både fysisk og psykisk. Jeg tilbyr helsecoaching, som er helsefremmende coaching som forebygger eller lindrer fysiske og psykiske helseutfordringer, og bidrar til å forløse mentale ressurser, handlekraft, styrke og motivasjon til å ta tak i det som hindrer/stopper deg.


Noen ganger må en drastisk endring til - Jeg tilbyr veiledning, coaching og støtte til en tydelig livsstilsendring, med mål om varige endringer i helse og livskvalitet. Det kan være omlegging av kosthold, økt aktivitetsnivå, vektnedgang, stressmestring, forebygge sykdom, mestre sykdom,  jobbskifte, livsendringer mm.


Motivasjon  og fremdrift er en viktig "motor" som trenger trenes regelmessig - Sammen definerer vi dine mål og delmål og lager din egen fremdriftsplan. Vi finner drivkraften din - "din motor", dine styrker og dine reelle hindringer, for å kunne skape nye strategier og handlingsplan for din fremdrift, på det området som er viktigst for deg å jobbe med.


Vår relasjon til våre nærmeste er noe av det aller viktigste vi har! Derfor er relasjoner så viktige for vår livskvalitet. Noen ganger er noen relasjoner utfordrende og skaper mye uro i psyken, hverdagen og livet. Du kan ikke endre en annen, men du kan bevisstgjøre hvordan du møter deg selv og den andre - i tanke, følelse og handling. Det kan endre relasjonen, eller du kan oppleve at den blir lettere å forholde seg til og leve med.

 

Coaching i kommuner og bedrifter 


Ledercoaching -  For ledere og grundere som vil ha en nøytral "sparringspartner" utenfor organisasjonen. En å kaste ball med, finne drivkraft, kreativitet, balanse, bevissthet og styrke, slik at du kan trives bedre i lederrollen, kommunisere godt og bli en mer autentisk og tydelig leder. For den som ønsker utvikle og styrke et mer coachende, relasjonsbasert lederskap og få en bedre balanse mellom jobb og privatliv.


Medarbeidercoaching - For bedrifter som ønsker en ekstern, nøytral samtalepartner som kan  bidra til at de ansatte trives bedre i jobben sin, eller til å "løse opp" ved å gå inn i konkrete, og noen ganger utfordrende - medarbeidersaker, hvor det er en fordel med en nøytral samtalepartner.


Individuelle samtaler med den enkelte ansatte til å finne motivasjon, drivkraft og jobbglede. Det kan også være aktuelt å avklare muligheter og alternativer i en utfordrende jobbsituasjon, og evt. finne justeringer og gode løsninger for den enkelte ansatte, i samarbeid med ledelsen.

Teamcoching - Det kan være aktuelt med teamcoaching for å styrke motivasjon, teamfølelse, samhold og trivsel i teamet. Dette kan forebygge, forbedre eller reparere konflikter og dårlig arbeidsmiljø. 

 

Om meg


Utdanning og erfaring  - Jeg er DNCF-sertifisert Coach, registrert Helsecoach og NLP Master. Jeg er utdannet sykepleier og har lang erfaring fra lederstillinger i Helsevesenet, og erfaring i møte med mennesker i ulike livsfaser og med ulike utfordringer. Jeg har også bakgrunn som karriereveileder for mennesker i omstilling og som kursholder og foredragsholder for "Barnas Plattform" - foreldreopplæring i enkle, mentale teknikker for å øke barns selvfølelse, selvtillit og indre trygghet.

Jeg har avviklet mitt coachingkontor i 24/7-bygget i Haugesund, men tilbyr personlig coaching via Walk & Talks, i miljø eller på avtalt sted i Haugesundsområdet.
Jeg tilbyr også coaching online eller over telefon for dem som bor lengre borte, eller av praktiske grunner ønsker å gjøre det slik.

Jeg bistår mennesker til å få det bedre med seg selv og med omgivelsene sine, så de kan trives bedre i livet sitt. Gjennom å jobbe målbevisst med å utvikle selvinnsikt, selvfølelse, fokus, indre styrke og kommunikasjon, blir din evne til å justere og handle i tråd med det som fører deg frem, sterkere. Dette øker din evne til mestring og trivsel, god samhandling med andre, og livskvaliteten din øker. Det er mye som kan endre seg, selv med små justeringer. Det er ikke alltid så mye som skal til.

 

Jeg tilbyr 15 minutters gratis forsamtale over telefon.

Gleder meg til å høre fra deg!

Referanser

Bedriftsleder, kvinne, 33 år - ""Bente er en dyktig og profesjonell coach som bidrar til selvutvikling,refleksjon og endring av tankemønster. Et friskt pust som blåser liv i deg dersom livet byr på utfordringer. Anbefales! " "  Les mer  Les mindre

Kvinne, pedagog - "Én kopp kaffe og mange ord: Anbefaler alle til å bruke noe av sin tid på å gå til en coach som Bente. Det føles trygt, profesjonelt og du får alltid tilbudet om noe varmt i koppen i mens du prater om det du selv ønsker eller trenger. Ikke bare har jeg fått tømt mye av det som surrer og går i hodet mitt, jeg har fått lære ulike teknikker for å stoppe usunne mønstre. Det har hjulpet den hyperaktive tankegangen min til å roe seg ned en del. Jeg trodde jeg valgte å gå til Bente på grunn av et samlivsbrudd og nedbrytendetanker som kom rundt det, men jeg ble veiledet til å se at det ikke var der roten var. Og da vi fant roten kunne vi jobbe med det. Noe av de beste med Bente er at hun forstår forskjell på når jeg svarer fasitsvar og hva jeg egentlig følte og mente om ulike ting. Der har jeg jo klart å lure så mange tidligere, for at de skal se min forbedring. Hadde det ikke vært for min økonomiske situasjon, ville jeg gått til Bente enda lengre for å få mer veiledning. Jeg er likevel trygg på at jeg har fått lekser som hjelper meg til å gå frem og ikke tilbake, og hvis jeg går tilbake så vet jeg at det bare er å ringe. Takk Bente! "  Les mer  Les mindre

Kvinne, 36 år, avdelingsleiar - "Eg kom til Bente veldig stressa, søvnlaus, full av bekymringar og utan håp om at situasjonen kunne endre seg. I tillegg til å gi meg verktøy for avslapping og fokus på meir glede i kvardagen, utfordra Bente "sannhetane" mine. Tankar som for meg var logiske og sjølvsagte vart fort avslørt når hu utfordra meg til å forklare og sette ord på dei. Eg har det nå betre på alle vis, og føler meg betre rusta til handtere framtidige utfordringar. "  Les mer  Les mindre

Mann 32 år, håndverker. - "Jeg har slitt med økonomiske problemer over år. Det å ikke våge å stå frem å snakke om det med dine aller nærmeste kan få store konsekvenser. En begynner å bli deprimert, du kjenner angsten kommer snikende frem for ting ikke blir betalt og går til de store inkassobyråene osv... Jeg tok tak i meg selv og valgte å fortelle min familie om mitt problem. Jeg var veldig langt nede. Jeg følte meg som verdens verste person som kunne gjøre noe sånt uten at jeg sa noe og bare lot det skure å gå. Det var så gale at jeg nesten ikke så noen fremtid, det var alt svart. Etter at jeg la alle kortene på bordet fikk jeg tips om å gå til Bente hos Change Coaching. Etter at jeg begynte å gå til timer hos henne gjorde det noe med meg. Jeg lærte meg ulike teknikker og hvordan jeg skulle klare å snakke om økonomi med min kone. Gradvis ble kvardagen mye bedre og lettere for meg. Bare det å kunne sitte å se på Luksusfellen med min kone var jo noe jeg overhodet aldri hadde turt før. I dag har jeg fått det utrolig mye bedre med meg selv. Selvtillit og trygghet stiger. Det å være ærlig og åpen om ting er utrolig viktig! Jeg føler det å gå til timer hos Bente har hjulpet meg på veien. Jeg anbefaler Bente T. Barane på det sterkeste. "  Les mer  Les mindre

Brit Iren Vormestrand - "Til Bente: "Du har stor innsikt på mange områder, du er forståelsesfull, du utfordre meg, ser meg og gir meg verktøyet eg trenger for videre endring. Du er positiv og blid. Jeg vil varmt anbefale deg til andre!""  Les mer  Les mindre

Foreldre til jente, 16 år. Anonym. - "Vår datter på 16 år har hatt ungdomscoaching hos Bente i ca 6 mnd. med gode resultater. Coachingen tilpasses til hver enkelt, om man sliter med dårlig selvbilde, selvtillit eller ønsker å nå mål innen for idrett, utdanning etc. Vi foreldre har også hatt et par samtaler. De opplevdes som svært nyttige. Bente er ei fantastisk dame, med mye omsorg. Hun oppleves som tillitsfull og er veldig lett å prate med. Hun er alltid tilgjengelig, og man kan sende henne en melding også utenom kontortid. Bente er ikke belærende, hun setter bare ting i perspektiv som gjør at man blir mer bevisst på tanker og valg man tar. Vi gir Bente våre beste anbefalinger!"  Les mer  Les mindre

Haukur & Gudrun - "Vi er et par på 27 og 24 år. Vi hadde en del kommunikasjonsvansker i forholdet og slet med det en god stund før vi prøvde parcoaching. Det forandret alt! Å få snakke med en nøytral coach / veileder har hjulpet oss gjennom vanskene og hun klarte å sette lys på vinkler som vi aldri hadde tenkt på. Det gjorde rett og slett mirakler. Med samtaler og flotte parøvelser med Bente, føler vi oss nærmere og på en måte forelsket på nytt!"  Les mer  Les mindre

Ungdom - Kvinne 18 år  - "Er fornøyd med at jeg er blitt mer oppmerksom på tankene mine og hvordan de påvirker meg i positiv eller negativ retning. Nå kan jeg kan endre dem til det bedre. Det viktigste jeg har fått ut av coachingen er at jeg hele tiden har laget scenarier i hodet som ikke nødvendigvis er realistiske, og nå vil jeg aktivt prøve å heller lage gode og realistiske scenarier. "  Les mer  Les mindre

Ungdom - Mann 22 år  - "For meg opplevdes coachingen som ett friskt pust i livet mitt og ga meg ny motivasjon! Før jeg begynte hadde jeg ingen anelse på hva jeg selv ville gjøre med livet mitt, og nå føler jeg at ting har blitt lagt godt til rette for meg på veien videre mot å nå mine mål. Det jeg er mest fornøyd med er måten jeg ble tatt imot, jeg fikk endelig lov til å være meg selv uten å bli forhåndsdømt. Måten jeg tenker på og ikke minst holdningene er blitt en helt annen. Før valgte jeg ofte den ''letteste veien'' med mye risiko involvert. Det er nå først etter coachingen jeg har fått en helt annen oppfatning av hvordan livet burde føles og ikke minst burde være. Skal jeg trekke frem det beste, var det å kjenne meg velkommen og ikke dømt. Følte jeg kunne være ærlig og ikke legge skjul på ting. "  Les mer  Les mindre

Mellomleder - Kvinne 33 år  - "Jeg er fornøyd med at Bente har hjulpet meg til å kartlegge mine behov og mål. Jeg er blitt mer bevisst på grunnverdier og vinkler tankegangen inn på et mer positivt spor. Bente har gitt meg gode teknikker for å nå målet. Jeg kommer til å ta med meg gledesfølelsen ved å kjenne på mestring og å bli møtt med gjensidig respekt og å bli sett. "  Les mer  Les mindre

Kvinne 31 år - utdrag fra brev fra kunde, gjengitt med tillatelse: - "TUSEN TAKK for dei verktøya du har lært meg å bruke! Livet mitt er snudd. Den eine metoden eg har lært av deg har eg brukt i fleire ulike situasjonar, og det er nesten sjokkerande korleis den løyser opp! Av og til er det som å få ein på tryne, ein aha-opplevelse. SÅ ser eg korleis eg kan snu på det. Nå har eg erfart fleire gonger at eg har MAKT te å rydde opp i situasjonar og relasjonar, berre med å bli bevisst på kva signaler eg sjølv gir ut. Den bevisstgjeringa har åpna opp for ett nytt liv! Livet er blitt så mykje lettare. Føler det nesten som om det er NÅ livet starter. Den mentale utviklinga eg har hatt etter nokre timar på ditt kontor, er enorm! Så eg kan aldri få takka deg nok, Bente. Du har verkeleg gjort ein forskjell i mitt liv. Ps! Eg har begynt å jobbe igjen, fulltid!"  Les mer  Les mindre

Hildegunn Lindaas - Einingsleiar pleie- og omsorg, Sveio Kommune - "Eg har hatt individuell coaching på 10 timar hos Bente Barane over en periode på 6 månadar. Eg er svært fornøyd med hennes metodebruk og analyse i samtalene. Det var ei ryddig og trygg ramme i samtalene og hun tilpasset coachingen etter mitt behov. Eg brukar aktivt de metodene eg lærte i min arbeidsdag og ser stor nytteverdi av det. Som leiar av ei stor eining var det viktig å finna ein nøytral arena for å reflektera over min arbeidshverdag. Det ga meg eit viktig pusterom og påfyll å ha coaching i ei tid med høgt tempo og mange krevjande utfordringar. Eg anbefaler varmt hennar vidare som coach til mine kollegaer."  Les mer  Les mindre

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.