Trude Sletteland - Veileder, Coach

Trude Sletteland

Veileder, Coach

Bergen , Videosamtale

1 klientreferans

Personlig fremmøte

Selvrealisering 800 kr. Avtal tid

Jeg har vært så heldig å studere selvrealisering med selveste Scott Barry Kaufman, som nylig kom ut med boken Transcend, som  er en videreutvikling av Maslows behovsteori. SBK har blitt kåret til en av USAs 50 viktigste psykologer i dette århundre, og hans modell er virkelig integrert og god.

Mennesket har en rekke grunnleggende behov; noen som må være dekket for å kunne fungere bra, andre som handler om vekst. Dette er en helhetlig teori som viser vei til et godt liv og positiv selvrealisering. Vi tar i bruk noen av SBKs verktøy mens vi utforsker hvordan du kan finne veien til mest mulig flyt og glede i livet ditt. 

Veiledning høysensitivitet 800 kr. Avtal tid

Høysensitivitet er et karaktertrekk som påvirker hvordan man opplever verden. Når man tar inn flere inntrykk som bearbeides mye grundigere enn hva andre opplever, er det ikke fritt for at man kan bli litt overveldet i blant. Men når omgivelsene møter en med at "det må du da klare", eller "du må ikke være så sensitiv", kan man begynne å tvile på disse evnene og hensikten med dem. Da kan det være nyttig å snakke med noen som "kan" høysensitivitet.

Jeg er selv høysensitiv, ekstrovert sensation seeker, til og med, så jeg vet godt hva du snakker om - samtidig som jeg går ut fra at vi er ganske forskjellige. Det fører fort til spennende samtaler hvor vi begge blir litt klokere. De fleste som tar en samtale, sier at det var akkurat det de trengte. Og kanskje litt flere samtaler.

Jeg har jobbet med høysensitivitet siden 2008. Individuell veiledning, åpne gruppemøter, foredrag og kurs førte til at jeg skrev Høysensitivitet - en håndbok og oppfølgeren Høysensitive barn - en håndbok

Foruten egne erfaringer, bruker jeg forskningen og bøkene til Elaine Aron, Barrie Jaeger og Scott Barry Kaufman som grunnleggende ledestjerner i min metodikk. 

Karriereveiledning 800 kr. Avtal tid

Står du fast og ikke vet hva du bør bruke evnene dine til? Da kan jeg hjelpe. Vi kartlegger dine drømmer og kompetanser og veier dem opp mot behov, og ser hvordan dette kan føre deg nærmere den rette jobben for deg. 

Videosamtaler

Karriereveiledning (GoMentor videosesjon) 800 kr. Avtal tid

Selvrealisering (GoMentor videosesjon) 800 kr. Avtal tid

Individuell veiledning høysensitivitet (GoMentor videosesjon) 800 kr. Avtal tid

Høysensitivitet er et karaktertrekk på godt og vondt, som påvirker hvordan man opplever verden. Når man tar inn flere inntrykk som bearbeides mye grundigere enn hva andre opplever, er det ikke fritt for at man kan bli litt overveldet i blant. Men når omgivelsene møter en med at "det må du da klare", eller "du må ikke være så sensitiv", kan man begynne å tvile på disse evnene og hensikten med dem. Da kan det være nyttig å snakke med noen som "kan" høysensitivitet. 

Jeg er selv høysensitiv, ekstrovert sensation seeker, til og med, så jeg vet godt hva du snakker om - samtidig som jeg går ut fra at vi er ganske forskjellige. Det fører fort til spennende samtaler hvor vi begge blir litt klokere. De fleste som tar en samtale, sier at det var akkurat det de trengte. Og kanskje litt flere samtaler. 

I fall du trenger å bli overbevist om at jeg kan det jeg påstår jeg kan: Jeg har jobbet med høysensitivitet siden 2008. Individuell veiledning, åpne gruppemøter, foredrag og kurs førte til at jeg skrev den lille boken Høysensitivitet - en håndbok og oppfølgeren Høysensitive barn - en håndbok. En rekke intervjuer og kronikker har også ført til at navnet mitt ofte dukker opp i høysensitivsammenhenger. Jeg er også blant initiativtakerne til Høysensitiv Norge. 


Hos GoMentor foregår online-samtaler via en sikker og stabil online videoløsning, som er utviklet spesifikt til bruk for blant annet psykologer, psykoterapeuter og coacher.

Fordelene er blant annet ingen fysiske begrensninger, og at det ofte er litt billigere og kortere ventetid. GoMentors plattform til online-samtaler er stabil og sikker (kryptert), hvilket betyr at sikkerheten og fortroligheten er topp. Plattformen er godkjent av Dansk Psykoterapeutforening

Du kan delta i online sesjoner via datamaskin, nettbrett eller telefon. Du kan også bruke vår app på IOS og Android.

GoMentor 24/7 er online plattform på GoMentor som tilbyr terapi og coaching online, og fungerer på samme måte som tradisjonell terapi og coaching.

Eneste forskjellen er at sesjoner på GoMentor 24/7 holdes online, hvor du har mulighet til å snakke om din situasjon og dine utfordringer gjennom videosamtale eller chat. Dette er avhengig av hvilke abonnement du velger å kjøpe.

Med GoMentor 24/7 sparer du både tid, energi og penger. Du behøver ikke å møte fysisk opp, hvilke gir deg mer fleksibilitet i din kalender. Og sist, men ikke minst, er GoMentor 24/7 billigere.

Fordeler med online veiledning og coaching:

  • Du har tilgang til en legitimert og kvalifisert mentor
  • Du kan forvente en enkel måte å kommunisere med din mentor på, via chat og/eller videosamtale gjennom sikker og kryptert plattform.
  • Du kan være i dialog med din mentor uavhengig av hvor du befinner deg.
  • Du kan planlegge sesjoner når det passer deg.
  • Du kan forvente et raskt svar fra din mentor.
  • Tradisjonell terapi er generell sett dyrere enn online terapi.
  • Du sparer tid og energi ved å slippe å ta fysisk over til din mentor.
  • Du får hjelp innenfor 24 timer. Du behøver ikke å vente i flere dager for å komme i dialog med din mentor, sammenliknet med tradisjonell terapi.


Online-samtaler kræver en internetforbindelse og kan tilgås fra PC, Mac eller vores app til iOS og Android.

Står du fast i et mønster? Er du høysensitiv? Står du ved en overgang i livet? Er du utbrent? Kanskje du trenger en sparringspartner. Trude Sletteland - Veileder, Coach

Beskrivelse

Står du fast i et mønster? Står du i en overgang i livet ditt? Har du nylig forstått at du er høysensitiv og lurer på hva du skal gjøre med den informasjonen? Da har du sikkert lyst til å snakke med meg.

Jeg har jobbet med personlig utvikling, høysensitivitet, kreativitet, karriereveiledning og positiv psykologi i en årrekke. Gjennom Impulssenteret, et kreativt veiledningssenter som jeg startet i 2007, har jeg bygget kompetanse og erfaring som jeg brenner for å videreformidle. Spesielt nå, som så mange har fått livene sine snudd på hodet med koronaen. For meg er en krise en mulighet. Det var faktisk utbrenthet som ga meg ideen til Impulssenteret i utgangspunktet, og nettopp den erfaringen har hjulpet mange å finne en optimisme i sin egen krise. 


Livet er en underfull reise på godt og vondt. Klarer vi å finne en balanse, og bruker vi det vi lærer som et middel til egen vekst, kan det bli riktig så håndterbart, lærerikt og spennende. Denne filosofien har fått støtte i nyere forskning av Scott Barry Kaufmann, PhD, som jeg har brukt høsten 2020 til å studere!  


Jeg er spesielt opptatt av høysensitivitet, med bakgrunn i Elaine Arons forskning.  Høysensitivitet er simpelthen et karaktertrekk som gjør at man er noe mer sensorisk og emosjonelt utsatt. Sånn er man, og sånn skal man være, men man skal kunne håndtere det. Å håndtere høysensitivitet dreier seg i stor grad om balanse. Det er slitsomt å bli bombardert med inntrykk, men slitsomt trenger ikke være negativt dersom man får noe igjen for det. Høysensitivitet er, som livet, både godt og vondt, så det gjelder å finne det gode, og gjøre mer av det enn av det som gjør vondt. Det gjelder å finne mening i det vonde. Det gjelder å gjenkjenne og bruke ressursene man har, og å gjøre mindre av det som tapper en for energi. Kort sagt gjelder det å finne ut hva som er hva, å prioritere, og å stå trygt i disse valgene. Det kan jeg hjelpe med.  


Mine forbilder Aron og Kaufman dokumenterer at vi har potensiale (og rett!) til gode liv. Det betyr ikke fravær av vanskeligheter, men mulighet til å bruke utfordringene konstruktivt og meningsfylt. Jeg tror det er derfor så mange av oss har sånn nytte av dype samtaler rundt livet. Jeg tror at jo mer vi forstår oss selv, jo lettere er det å akseptere oss selv og jo lettere forstår vi hvordan vi kan ha det best mulig. Og jo oftere vi har det best mulig, jo lettere takler vi motgang. 

Barn og unge sliter gjerne mer nå enn ellers, og behovene er andre enn de har vært. Mangel på struktur i hverdagen, mangel på venner å speile seg i, å få bekreftelse fra, gjør det vanskelig å finne mål og mening og håp for fremtiden. Mange foreldre sliter med hva de skal gjøre for dem, samtidig som de har mer enn nok med å balansere hjemmekontor og vanlig familiedrift. Jeg har en del erfaring med høysensitive barn og unge, og tror at denne kan overføres til barn og unge og familier i en slitsom situasjon som denne tiden vi er i. Vi blir jo mer sensitive når vi er slitne og leie.

Metode:

Du kommer til meg på Impulssenteret i Bergen sentrum, eller vi tar et møte digitalt. Jeg lytter, bidrar med kunnskap, speiling og erfaringsutveksling. Sammen prøver vi å finne din vei til balanse i livet, trygghet i hva du selv trenger og ønsker, metoder for å oppnå større glede i hverdagen, måter å uttrykke utfordringer på overfor andre, alt etter behov. 

 

Jeg foretrekker åpne samtaler, men tar gjerne utgangspunkt i noen enkle tester, dersom det er ønskelig.  

 

Om meg og min bakgrunn:

Jeg er utdannet pedagog, og har min utdannelse i språk- og kommunikasjonsfag fra lærerhøgskole og universitet, samt prosjektledelse. Jeg begynte tidlig å undervise på ulike NAV-tiltak, og fant ut at jeg hadde en spesiell interesse for mennesker som strevde med å finne rett vei tilbake i jobb. Det førte til at jeg startet det kreative veiledningssenteret Impulssenteret i 2007, og med det fikk engasjert meg for fullt i karriere- og livsveiledning. Uten at jeg helt visste hva jeg gjorde, spesialiserte jeg meg da på karaktertrekket høysensitivitet. Fordi jeg selv er høysensitiv, nysgjerrig, åpen og veldig glad i mennesker, ble dette bare en naturlig del av livet mitt.  

Jeg er opptatt av mennesker. Derfor er jeg like opptatt av barn i hjem/barnehage/skole, studentsituasjonen, parforhold, familierelasjoner og utbrenthet. Livet dreier seg om å balansere hele pakken. Sliter du på jobben, sliter du gjerne hjemme også. Derfor hjelper jeg også med å sortere.

Foruten samtaler, holder jeg kurs og foredrag og skriver avisinnlegg og blogg om sensitivitet. Jeg har også forfattet bøkene Høysensitivitet - en håndbok og Høysensitive barn - en håndbok.

 

Referanser

Gry  - "Som nyinnflyttet til Bergen og med lite nettverk rundt meg, lette jeg på nettet etter et sted jeg kunne henvende meg for å bli kjent med nye mennesker som var i samme situasjon som meg : i Nav systemet. Følelsen av tomhet, å ikke bety noe, følelsen av å ikke mestre min hverdag ja den var ikke god. Jeg fant Impulssenteret og Trude Sletteland sin web side. Jeg ringte med en gang og hørte en blid og hyggelig stemme i den andre enden. Endelig en koselig stemme, og som attpåtil forsto meg og den situasjonen jeg var i.Jeg ble så glad og rørt og måtte felle noen tårer. Trude ba meg stikke innom og det gjorde jeg dagen etter. Det ble noen herlige timer hvor jeg møtte bare forståelse på min høysensitivitet og gode forklaringer på hvorfor jeg reagerte slik jeg gjorde i enkelte situasjoner. Jeg forstod at dette ikke bare gjaldt meg men at også andre hadde det slik. En helt ny verden åpnet seg opp for meg. ?? Trude er et varmt og inkluderende menneske, full av kunnskap og en hjertelighet jeg sjelden har opplevd. Så taknemmlig ?? Tusen hjertelig takk til Trude og Impulssenteret som tok imot meg,støttet meg og ga meg tilbake troen på meg ??"  Les mer  Les mindre

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.