Trude Sletteland - Veileder, Coach

Trude Sletteland

Veileder, Coach

Videosamtale

1 klientreferans

DENNE PROFILEN ER IKKE AKTIV PÅ GOMENTOR LENGER

Står du fast i et mønster? Er du høysensitiv? Står du ved en overgang i livet? Er du utbrent? Kanskje du trenger en sparringspartner. Trude Sletteland - Veileder, Coach

Beskrivelse

Står du fast i et mønster? Står du i en overgang i livet ditt? Har du nylig forstått at du er høysensitiv og lurer på hva du skal gjøre med den informasjonen? Da har du sikkert lyst til å snakke med meg.

Jeg har jobbet med personlig utvikling, høysensitivitet, kreativitet, karriereveiledning og positiv psykologi i en årrekke. Gjennom Impulssenteret, et kreativt veiledningssenter som jeg startet i 2007, har jeg bygget kompetanse og erfaring som jeg brenner for å videreformidle. Spesielt nå, som så mange har fått livene sine snudd på hodet med koronaen. For meg er en krise en mulighet. Det var faktisk utbrenthet som ga meg ideen til Impulssenteret i utgangspunktet, og nettopp den erfaringen har hjulpet mange å finne en optimisme i sin egen krise. 


Livet er en underfull reise på godt og vondt. Klarer vi å finne en balanse, og bruker vi det vi lærer som et middel til egen vekst, kan det bli riktig så håndterbart, lærerikt og spennende. Denne filosofien har fått støtte i nyere forskning av Scott Barry Kaufmann, PhD, som jeg har brukt høsten 2020 til å studere!  


Jeg er spesielt opptatt av høysensitivitet, med bakgrunn i Elaine Arons forskning.  Høysensitivitet er simpelthen et karaktertrekk som gjør at man er noe mer sensorisk og emosjonelt utsatt. Sånn er man, og sånn skal man være, men man skal kunne håndtere det. Å håndtere høysensitivitet dreier seg i stor grad om balanse. Det er slitsomt å bli bombardert med inntrykk, men slitsomt trenger ikke være negativt dersom man får noe igjen for det. Høysensitivitet er, som livet, både godt og vondt, så det gjelder å finne det gode, og gjøre mer av det enn av det som gjør vondt. Det gjelder å finne mening i det vonde. Det gjelder å gjenkjenne og bruke ressursene man har, og å gjøre mindre av det som tapper en for energi. Kort sagt gjelder det å finne ut hva som er hva, å prioritere, og å stå trygt i disse valgene. Det kan jeg hjelpe med.  


Mine forbilder Aron og Kaufman dokumenterer at vi har potensiale (og rett!) til gode liv. Det betyr ikke fravær av vanskeligheter, men mulighet til å bruke utfordringene konstruktivt og meningsfylt. Jeg tror det er derfor så mange av oss har sånn nytte av dype samtaler rundt livet. Jeg tror at jo mer vi forstår oss selv, jo lettere er det å akseptere oss selv og jo lettere forstår vi hvordan vi kan ha det best mulig. Og jo oftere vi har det best mulig, jo lettere takler vi motgang. 

Barn og unge sliter gjerne mer nå enn ellers, og behovene er andre enn de har vært. Mangel på struktur i hverdagen, mangel på venner å speile seg i, å få bekreftelse fra, gjør det vanskelig å finne mål og mening og håp for fremtiden. Mange foreldre sliter med hva de skal gjøre for dem, samtidig som de har mer enn nok med å balansere hjemmekontor og vanlig familiedrift. Jeg har en del erfaring med høysensitive barn og unge, og tror at denne kan overføres til barn og unge og familier i en slitsom situasjon som denne tiden vi er i. Vi blir jo mer sensitive når vi er slitne og leie.

Metode:

Du kommer til meg på Impulssenteret i Bergen sentrum, eller vi tar et møte digitalt. Jeg lytter, bidrar med kunnskap, speiling og erfaringsutveksling. Sammen prøver vi å finne din vei til balanse i livet, trygghet i hva du selv trenger og ønsker, metoder for å oppnå større glede i hverdagen, måter å uttrykke utfordringer på overfor andre, alt etter behov. 

 

Jeg foretrekker åpne samtaler, men tar gjerne utgangspunkt i noen enkle tester, dersom det er ønskelig.  

 

Om meg og min bakgrunn:

Jeg er utdannet pedagog, og har min utdannelse i språk- og kommunikasjonsfag fra lærerhøgskole og universitet, samt prosjektledelse. Jeg begynte tidlig å undervise på ulike NAV-tiltak, og fant ut at jeg hadde en spesiell interesse for mennesker som strevde med å finne rett vei tilbake i jobb. Det førte til at jeg startet det kreative veiledningssenteret Impulssenteret i 2007, og med det fikk engasjert meg for fullt i karriere- og livsveiledning. Uten at jeg helt visste hva jeg gjorde, spesialiserte jeg meg da på karaktertrekket høysensitivitet. Fordi jeg selv er høysensitiv, nysgjerrig, åpen og veldig glad i mennesker, ble dette bare en naturlig del av livet mitt.  

Jeg er opptatt av mennesker. Derfor er jeg like opptatt av barn i hjem/barnehage/skole, studentsituasjonen, parforhold, familierelasjoner og utbrenthet. Livet dreier seg om å balansere hele pakken. Sliter du på jobben, sliter du gjerne hjemme også. Derfor hjelper jeg også med å sortere.

Foruten samtaler, holder jeg kurs og foredrag og skriver avisinnlegg og blogg om sensitivitet. Jeg har også forfattet bøkene Høysensitivitet - en håndbok og Høysensitive barn - en håndbok.

 

Referanser

Gry  - "Som nyinnflyttet til Bergen og med lite nettverk rundt meg, lette jeg på nettet etter et sted jeg kunne henvende meg for å bli kjent med nye mennesker som var i samme situasjon som meg : i Nav systemet. Følelsen av tomhet, å ikke bety noe, følelsen av å ikke mestre min hverdag ja den var ikke god. Jeg fant Impulssenteret og Trude Sletteland sin web side. Jeg ringte med en gang og hørte en blid og hyggelig stemme i den andre enden. Endelig en koselig stemme, og som attpåtil forsto meg og den situasjonen jeg var i.Jeg ble så glad og rørt og måtte felle noen tårer. Trude ba meg stikke innom og det gjorde jeg dagen etter. Det ble noen herlige timer hvor jeg møtte bare forståelse på min høysensitivitet og gode forklaringer på hvorfor jeg reagerte slik jeg gjorde i enkelte situasjoner. Jeg forstod at dette ikke bare gjaldt meg men at også andre hadde det slik. En helt ny verden åpnet seg opp for meg. ?? Trude er et varmt og inkluderende menneske, full av kunnskap og en hjertelighet jeg sjelden har opplevd. Så taknemmlig ?? Tusen hjertelig takk til Trude og Impulssenteret som tok imot meg,støttet meg og ga meg tilbake troen på meg ??"  Les mer  Les mindre

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.