Gikk en tur på stien... og møtte IKKE skogens ro!

Skrevet d. 9-3-2020 15:42:08 af May Britt Lian - Reg. Tankefeltterapeut MNLH, NLP Master Coach, Veileder

Her går jeg en tur på stien... og møter IKKE skogens ro, MEN snarere en HINDRING! 

Hva gjør du selv vanligvis når du møter en hindring eller utfordring i DIN hverdag? - Kommer litt an på situasjonen, tenker du kanskje? Mulig det, likevel jeg opplever ofte i møte med meg selv og andre at jeg bruker samme strategi! Og det undrer jeg meg litt over fordi den funker ikke bestandig!!? Våre vaner som kan bestå av strategier kan gjøre at vi ikke selv er bevisst på at vi gjentar våre mønstre UTEN av vi bevisst sjekker om de fungerer eller ikke.

HVA gjør DU typisk når du møter hindringer i livet?

  • HVILKEN strategi har du?
  • Fungerer den eller fungerer den heller dårlig?
  • Viser du aksept, ydmykhet og forståelse eller blir du kritisk, fordømmende og overveldet?
  • Kjenner du selvtillit og mestring eller føler du deg usikker og får dårlig samvittighet?
  • Oppsøker du kunnskap og hjelp fra andre eller bruker du mye energi på å fikse det meste selv?


Jeg tenker litt som Ole Brumm; "Ja takk, begge deler!" fordi vi trenger begge deler, minst! Vi trenger å få øvelse i å fikse livet selv og kunne bruke våre egenskaper, erfaringer og evner slik at vi selv kan mestre livet. Innimellom trenger vil likevel å være villig til å ta imot hjelp når noe ikke fungerer eller vi ønsker å utvikle eller strekke oss enda litt lenger. Det viser en styrke og ydmykhet ved at vi kan ta imot hjelp fra andre, slik jeg tenker fordi det kan da bli ikke bare en vinn-vinn, men vi kan bidra til at det skapes noe som blir enda større enn oss selv! - Ganske så magisk! ?

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.