Nåleskrekk - GoMentor

Nåleskrekk

Selv om man ofte bruker begrepet "nålskrekk”, er trypanofobi frykt for noe i forbindelse med medisinske prosedyrer. Det er en angstlidelse forbundet med frykt for injeksjoner, blod og medisinske prosedyrer generelt. Det er urovekkende mange mennesker i USA som lider av trypanofobi. Mange forskere mener at frykten er evolusjonær og kommer fra en tid da folk måtte unngå å bli skadet, da det ikke fantes leger som kunne redde dem. Andre mener at trypanofobi er genetisk bestemt. Uansett er symptomene reelle, og kan i stor grad påvirke en persons helse, hvis man ikke er oppmerksom på problemet. Derfor kan online terapi hos GoMentor.no være en mulig.

Symptomer på nålskrekk - trypanofobi

Siden det er fire forskjellige typer nålskrekk, er det også varierende symptomer avhengig av hvilken type det er. Noen besvimer ved synet av nåler på grunn av et plutselig fall i blodtrykket. Andre forbinder nåler med noe negativt og blir derfore nervøse ved synet av nåler. De som ikke liker medisinsk prosedyrer, kan utvise en stridslysten atferd eller fluktreaksjoner. Andre har en lav stressterskel, og frykter følelsen av en nål som penetrerer huden. På grunn av disse aspektene, er det mange som utvikle andre fobier, hvor den vanligste er frykten for leger.

Farer forbundet med nålskrekk - trypanofobi

Selv om mange fobier kan være farlige, så er nålskrekk en av de få som kan føre til døden, fordi man unngår å dra til legen og dermed forsømmer sin egen helse. De som ofte besvimer og lider av lavt blodtrykk, er derfor i faresonen for å dø. Mange nekter å innse alvoret ved denne fobien, hvilket resulterer i at de kan avvise lidelsen. Det er derfor viktig å få behandling.

 

 

Behandling av nålskrekk - trypanofobi

Det finnes forskjellige behandlingsmetoder for nålskrekk, hvor en av de er online terapi gjennom GoMentor.no. Dette er en behandlingsform som tar hånd om alle symptomer og farer forbundet med trypanofobi. Dette skjer ved hjelp av profesjonelle terapeuter med spesiell erfaring innenfor alle typer fobier, samt erfaring med rådgivning og emosjonell støtte og veiledning.

Definisjon av nålskrekk - trypanofobi

Nålskrekk - trypanofobi er en intens frykt for nåler ved eksempelvis medisinske prosedyrer. Det kommer ofte i følge med andre fobier og er veldig vanlig i USA.

Symptomer på / Grunner til nålskrekk - trypanofobi

  • Panikk eller angst i forbindelse med injeksjoner
  • Besvime ved synet av nåler
  • Unngå legebesøk, fordi der er risiko for en injeksjon eller en form for test, hvor der er behov for en blodprøve
  • Voldsom atferd ved synet av en nål
  • En irrasjonell frykt for smerten av en nål

Sliter du med Nåleskrekk? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Kyrre Øhrn Brekke Elisabeth Sagfjæra Vaagland Charlotte Nagelgaard Tone Husø
km fra

Få hjelp for Nåleskrekk

Sliter du med Nåleskrekk? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Kyrre Øhrn Brekke Elisabeth Sagfjæra Vaagland Charlotte Nagelgaard Tone Husø
Prøv online terapi til halv pris

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.