Leif Braaten - Psykolog, Psykoterapeut, Coach - GoMentor
Leif Braaten - Psykolog, Psykoterapeut, Coach

Leif Braaten

Psykolog, Psykoterapeut, Coach

4 referanser

Hos GoMentor foregår online-samtaler via en sikker og stabil online videoløsning, som er utviklet spesifikt til bruk for blant annet psykologer, psykoterapeuter og coacher.

Fordelene er blant annet ingen fysiske begrensninger, og at det ofte er litt billigere og kortere ventetid. GoMentors plattform til online-samtaler er stabil og sikker (kryptert), hvilket betyr at sikkerheten og fortroligheten er topp. Plattformen er godkjent av Dansk Psykoterapeutforening

Online-samtaler krever en internettforbindelse og kan foregå fra PC, Mac eller vår app til iPad og iPhone.

Leif Braaten - Psykolog, Psykoterapeut, Coach

Beskrivelse

Denne mentor er ikke lengere aktiv- kontakt GoMentor support,hvis du har bruk for hjelp med å finne en annen mentor.

Som psykolog og spesialist i klinisk psykologi og terapeutisk rådgivningspsykologi tilbyr jeg deg som klient en positiv selvutvikling - både for deg som menneske og deg som leder. Jeg elsker å ha gode dialoger i terapien, benytter meg av person-sentrert dynamisk og eksistensiell tilnærming, og har et rykte for gode resultater. Jeg representerer den positive psykologien, med vekt på selvutvikling og gode relasjoner.

Min unike kompetanse som mentor, er at jeg er en meget erfaren praktisk psykoterapeut og akademiker gjennom flere tiår, med en Ph. D. fra en av verdens mest berømte professorer, Carl R. Rogers i Chicago. Som kliniker og forsker har jeg vært en vellykket parterapeut, spesielt opptat av identitet og årsaker til skilsmisser. Jeg tilbyr paret enten støtte til en sivilisert skilsmisse, eller ny giv til å gjenopprette den gode intimiteten, med en sunn tilknytning og gjensidig respekt.

Gjennom profesjonell støtte, kan jeg hjelpe deg til:

 • En sunn avhengight
 • Fin intimitet
 • Sosial selvhevdelse
 • Å finne ditt sanne selv
 • Å bli venn med deg selv 
 • Trygg identitet
 • Mot på livet

Samtaler kan handle om bearbeidelse av eventuelle emosjonelle problemer og uforløste sider ved egen personlighet.

Hvem kan jeg hjelpe?

 • Par
 • Enkeltindivider
 • Ledere på mellom- og toppnivå
 • Bedrifter og organisasjoner

Par

Mange par opplever at de ikke lenger får til å være kjærester eller vanskeligheter med å være i et forhold. Jeg tilbyr samlivsterapi for ektefeller, samboere eller særboende, som trenger profesjonell hjelp til å takle sine samlivsvanskeligheter. Hensikten med denne samlivsterapien er å bedre selve livskvaliteten i parforholdet.

Typiske problemstillinger:

 • Den fine intimiteten er blitt borte i rutiner, tidsklemme og andre prioriteringer.
 • Jobbe oss frem til en sunn og gjensidig støttende tilknytning.
 • Ta ansvar for å videreutvikle likheter og fellesskap mellom partnere.
 • Hvordan kan vi begge styrke vår personlige identitet?
 • Hvordan forbedre kommunikasjonen, både som avsender og mottaker?
 • Innse at forskjellige interesser, livsverdier og aktiviteter kan være berikende.

Enkeltindivider - samtalegrupper og individuelle konsultasjoner

Jeg tilbyr samtalegrupper for single personer med temaene "Bli en lykkeligere singelperson" eller "Finn din nye drømmepartner". Tilbudet er til deg som har behov for profesjonell støtte til å takle visse sider ved singellivet på en bedre måte.

Typiske problemstillinger:

 • Hvordan forholde meg til tidligere partnere?
 • Hvordan utnytte den nye friheten til personlig utfoldelse som singel?
 • Hvilke nyttige erfaringer kan jeg ta med meg videre fra mitt tidligere liv?
 • Hvordan kan jeg bli tryggere i meg selv som singel person?
 • Hva bør jeg legge vekt på i en eventuell ny relasjon?
 • Hvilke kvaliteter som person er de viktigste for meg?

Ledere på mellom- og toppnivå

Mange ledere opplever det som et privilegium å kunne snakke fritt og åpent til en profesjonell person med distanse til de problematikkene de står overfor. Trenger du en å snakke med, tilbyr jeg coaching på akkurat de problematikkene du opplever.

Typiske problemstillinger:

 • Du ønsker å utnytte dine ressurser og personlige kvaliteter enda bedre.
 • Du føler at du har jobbet under normal yteevne av forskjellige årsaker.
 • Du sliter med overarbeid og stress.
 • Du opplever en personlig krise.
 • Samarbeidsproblemer.
 • Psykisk tretthet.

Bedrifter og organisasjoner - internutvikling med teambygging

Jeg tilbyr profesjonell hjelp til bedrifter og organisasjoner som trenger støtte til å utnytte sine samlede ressurser og personlige kvaliteter enda bedre, samt å utvikle et bedre samarbeidsmiljø preget av en sterk teamånd. Ta kontakt med meg for en uforpliktende og inspirerende samtale om hvordan jeg kan hjelpe din bedrift eller organisasjon.

Om meg

Etter 15 år har jeg sluttet å jobbe fra mine kontorlokaler i Oslo. Nå tar jeg imot klienter på min hjemmeadresse i et stilfult og behagelig kontor i et pent område på Hoffsjef Løvenskiolds Vei 42B, 0382 Oslo - Ullern.

Jeg er senior psykoterapeut med 20 års variert erfaring og jobber med individuelle klienter, par og toppledere. Jeg mener at jeg er spesielt dyktig til å hjelpe ledere i næringslivet, stat og kommune, som er midt i livet og sliter med dilemmaer, kriser eller som ønsker en personlighetsmessig utvikling.

Jeg har vært professor i klinisk psykologi ved Universitetet i Oslo i 34 år og bidratt med å utdanne flere hundre talentfulle studenter til å bli profesjonelle psykologer. Jeg har publisert åtte bøker og over hundre artikler og forskningsrapporter om psykoterapi og beslektede emner, blant annet om positiv selvutvikling og teambygging. Jeg fikk min Ph. D. på University of Chicago, 30 år gammel.

Jeg vil helst jobbe på mandager og torsdager i mitt godt modne profesjonelle liv. Hvis det er mulig, tar jeg helst en dobbeltime hjemme hos meg på Ullern i Oslo første gangen vi møtes. En slik dobbeltime koster da 2 x 800kr, dvs. 1600kr, og foregår gjerne i tidsrommet kl. 10-12 eller kl. 14-16. Hvis disse tidene ikke skulle passe, vil jeg strekke meg langt for å finne en tid som den enkelte klient måtte foretrekke. Etter de første timene, kan vi fortsette med online video-samtaler. Jeg håper på at kombinasjonen av personlige møter og online terapi blir vellykket. GoMentor har vært en stor suksess i Danmark i mange år.

Referanser

Sten Ture Jensen - ""Leif, du er en fantastisk mann og et flott medmenneske! Takk for mange gode råd!""  Les mer  Les mindre

Sander van der Meer - "Jeg har vært ekstremt heldig da jeg møtte Leif og jobbet med han som min mentor. I et nøtteskall, var Leif og jeg i stand til å skape et bånd som nære mennesker og utforske mitt ønske om personlig utvikling, noe som resulterte i at mitt liv ble atskillig forandret. Gjennom mine sesjoner med Leif ble jeg i stand til å forstå meg selv og hvordan jeg skulle forholde meg til og samhandle med andre, og reflektere over situasjonen og utfordringer. Jeg anbefaler Leif veldig høyt til enhver som leter etter en erfaren, positiv coach og mentor som tilbyr refleksjon og veiledning. "  Les mer  Les mindre

Randi Noyes - "Leif B var mentor og terapeut for min x mann og meg. Det var en veldig nyttig og fin prosess. Vi ble begge hjulpet av samtalene. Leif er en mester i å få oss til å åpne oss. Han var kjærlig tilstede, varm og medmenneskelig. Vi følte oss respektert og sett mens vi begge oppdaget sider ved vårt " skrøpelige jeg" som har vært viktig for oss begge i etterkant. Leif var en mester å dele fra sitt eget liv der det var viktig for å fremme vår forståelse. Han er raus og kjærlig. Han var aldri kald og distansert som jeg vet mange er. Vi ble begge to mer glad i oss selv og forstod hverandre bedre. Vi ble også veldig glad i Leif som guidet oss på sin rause og varme måte. Takk. PS Leif jobbet også med min x manns ledergruppens. Der var han også dyktig og gjorde en fin jobb. "  Les mer  Les mindre

Karin Ullensvang - "Jeg anbefaler Leif Braaten som terapeut fordi han raskt og profesjonelt er i stand til å sette seg inn i klientens anliggende og kan gi råd. Han har god mangeårig erfaring i yrket noe som gjenspeiles i hans terapi. Han har fulgt opp meg seriøst og tillitsvekkende."  Les mer  Les mindre

;

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer