Kjønnsidentitet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

KjønnsidentitetFor mange mennesker er utfordringer omkring kjønnsidentitet noe som kan forårsake andre problemer i tilværelsen. En kjønnsidentitetsforstyrrelse er en ekstrem konflikt mellom en persons faktiske kjønn og det motsatte, hvilket vedkommende ønsker eller insisterer på at de tilhører. Dette kan uttrykkes forskjellig hos ulike mennesker. Hvis man opplever vansker med sin kjønnsidentitet, er det anbefalt å få profesjonell veiledning for å bedre kunne håndtere de tanker og utfordringer som følger en slik identitetskrise. Ved å ha mer kunnskap om årsaker og symptomer på forstyrrelsen, vil kunne hjelpe deg treffe en beslutning angående hvorvidt behandling er nødvendig. Noen personer er alltid en smule nysgjerrige omkring sin egen seksualitet, men når det har en negativ betydning for vedkommendes liv kan det være et tegn på et større problem. 

Årsaker til kjønnsidentitetsforstyrrelse 

De konkrete årsakene til forstyrrelsen er ennå ikke kjente, men man mener at disse er forbundet til hormoner, gener og en rekke miljømessige aspekter, slik som oppdragelse og barndom. Uavhengig av årsaken kan det føre til lav selvverd, som kan igjen kan føre til problemer med angst eller depresjon Selv om det er vanskelig å fastslå en nøyaktig årsak, er det adskillige symptomer som kan være tegn på at dette er et problem.

 

 

Symptomer på kjønnsidentitetsforstyrrelse 

Gutter som ønsker å være jenter eller jenter som ønsker å være gutter, lider muligens av en kjønnsidentitetsforstyrrelse. Det er dog også andre tegn som kan være tilstede. For eksempel er det mange barn som gjennomgår eksperimentelle perioder, hvor de forestiller seg å være det motsatte kjønn. For noen er disse periodene mer konstante og man har et stort behov for å forsvare seg når andre stiller spørsmålstegn ved dette. Å kle seg som eller assosiere seg med stereotyper fra det motsatte kjønn, er andre symptomer på forstyrrelsen. Dette er spesielt gjeldende dersom en person avskyr sine egne kjønnsdeler. Hvis dette forblir ubehandlet kan kjønnsidentitetsforstyrrelsen føre til en rekke mer alvorlig problemer i en persons liv og ytterligere tvil omkring seksuell orientering og kjønnsroller.  

Vanlige symptomer på en kjønnsidentitetsforstyrrelse

 • Avsky for egne kjønnsdeler 
 • Å kle seg som det motsatte kjønn (cross-dressing)
 • Depresjon 
 • Tilbaketrekking fra sosial interaksjon 
 • Tro på at ens kjønn vil skifte 
 • Et ønske om å skifte kjønn 

Få hjelp til din kjønnsidentitetsforstyrrelse

Hos GoMentor vet vi at dette er et meget personlig og privat området, når man snakker om kjønn og identitet. Derfor tilbyr flere av våre mentorer online terapi for å hjelpe deg med din kjønnsidentitetsforstyrrelse via GoMentor. no. På denne måten kan du få hjelp til å håndtere alle de spørsmål du måtte hå, hvor og når det passer deg. Våre tilknyttede psykologer og terapeuter står klare til å tilby den støtte og veiledning, som du har behov for gjennom terapi og rådgivning. Har du lyst til å møtes personlig med din psykolog eller terapeut, er det selvfølgelig også mulighet for deg. Finn din mentor i dag på GoMentor. 

Få hjelp med din kjønnsidentitet

Filip Bekkelund Anna Lena Eldøy                               Mariann Marthinussen Vigdis Moen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.