Biseksualitet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

BiseksualitetAt en person identifiserer seg som biseksuell kan bety at personen er seksuelt og/eller romantisk tiltrukket av personer av begge kjønn. Biseksuelle mennesker trenger ikke å være likegyldige ovenfor kjønn eller like tiltrukket av begge kjønnene. Noen mennesker fasineres av forskjellige aspekter ved kjønnene, andre fokuserer ikke på kjønn men på andre kvaliteter de tiltrekkes av. Biseksualitet kan oppleves som forvirrende og mange syns det er vanskelig å finne en identitet. Vanskelig følelser som skyld, fortvilelse og angst er vanlig.  Terapi og rådgvning kan hjelpe en person å lære hvordan han eller hun kan håndtere de probleme som kan oppstå i forlengelse av å identifisere seg som biseksuell. 

For eksempel kan en profesjonell samtalepartner hjelpe deg med:

 • Redefinisjonen av selvforståelse og -oppfattelse i forhold til nåværende og tidligere oppleveser. 
 • Andres (for eksempel venner og familie) reaksjon 
 • Håndtering av bi- og homofobi
 • Parforhold og samlivsproblemer

Alle mentorer som har erfaring med seksuell identitet er klar over at noen mennesker opplever det som vanskelig å snakke om sin seksualitet - selv til en terapeut. Våre tilknyttede eksperter tar dette seriøst og ønsker å støtte og hjelpe deg på best mulig vis. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden.

Trenger du en å snakke med?

Mariann Marthinussen Filip Bekkelund Anna Lena Eldøy                               Helga Hem
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.