Transvestisme

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

TTransvestisme ransvestitt, transvestisme, beskrev opprinnelig personer som hadde trang til å iføre seg det motsatte kjønns klær. I dag vil en finne flere og mer subjektive definisjoner som alle er knyttet til kjønnsoverskridende atferd, ikke bare i form av klesbruk, men også i roller og handlinger. Begrepet drag blir også brukt for å beskrive personer som kler seg i motsatt kjønns uttrykk. 

Begrepet har forskjellige betydninger og spenner vidt: 

 • dem som tidvis tar på seg et annet kjønns klær og/eller påtar seg et annet kjønns rolle uten at dette er knyttet til egen følelse av kjønnsidentitet
 • dem som oftere gjør dette og som tillegger handlingene er betydning når det gjelder å oppnå kjønnstilhørighet
 • dem som lever mer eller mindre permanent i et kjønnsbilde som ikke er i samsvar med deres biologiske kjønn

Å kle seg som det motsatte kjønn kan oppleves som befriende for mange, men også forvirrende. Kjønn og klær er tett knyttet til vår identitet. Det er ikke uvanlig å føle på vanskelig følelser som angst, skam og depresjon. GoMentor sine tilknyttede eksperter kan hjelpe deg, både via online terapi og personlig oppmøte. Transvestisme har vært kontroversielt opp gjennom historien og er det fortsatt. I Norge fjernet Helsedirektoratet transvestisme som medisinsk diagnose i 2010.Tross dette er transvestitter fortsatt utsatt for diskriminering. Menn som søker et kvinnelig uttrykk er mer utsatt enn kvinner i mannsuttrykk, muligens fordi sistnevnte er blitt et vanligere syn. 

Trenger du en å snakke med? Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Trenger du en å snakke med?

Mariann Marthinussen Anna Lena Eldøy                               Filip Bekkelund Heidi Ulrikke Moen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.