Frotteurisme

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

FrotteurismeFrotteurisme kjennetegnes ved at personen søker seksuell opphisselse ved å gni seg mot eller berøre en person som ikke har gitt sitt samtykke til det. Hyppigst skjer dette på steder hvor det er mange mennesker, slik at frotteuristen kan unnslippe uten å bli tatt. De fleste som lider av frotteurisme, lever dette ut i 15–25-årsalderen, og det er oftest menn som opplever denne typen seksuell opphisselse. For de fleste vil oppførselen avta med årene, men det finnes tilfeller hvor det er blitt et varig problem for noen, spesiellt hvis de lider av andre seksuelle avvikelser eller mentale lidelser. Årsaken til frotteurisme er ukjent og det kan vøre andre pyskologiske faktorer på spill. Det er viktig å oppsøke behandling dersom man kjenner seg igjen i denne beskrivelsen. 

Når man begynner å fantasere om ikke-samtykkende seksuelle tilnærminger og sex og man gradvist begynner å leve ut sine fantasier, er det risiko for alvorlige negative konsekvenser. Det kan føre til sosial isolasjon, problemer med politi og domstolene og vansker med å ha et normalt sexliv. 

Behandling av frotteurisme 


Vi har skapt en platform for online behandling her hos GoMentor.no. Vi har kombinert våre tilknyttede terapeuter kompetanser og erfaringer, men internettets kommunikasjonsmuligheter. Dermed kan du få den hjelpen du trenger, uavhengig av tid og sted. En psykolog eller terapeut kan hjelpe deg forstå dine egne tanker og følelser og gi deg teknikker og verktøy for å finne tilbake til en normal hverdag. Å normalisere seksuelle fantasier er avgjørende for å kunne få et normalt sexliv med en fremtidig partner og unngå uheldige hendelser som er traumatiserende for offeret.  

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Trenger du en å snakke med?

Mariann Marthinussen Anna Lena Eldøy                               Filip Bekkelund Helga Hem
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.