Homoseksualitet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

HomoseksualitetAt en person identifiserer seg som homoseksuell kan bety at han eller hun er seksuelt og/eller romantisk tiltrukket av personer av samme kjønn som personen selv. I vår moderne del av verden er vi er langt mer nøytrale stilt i forhold til homoseksualitet enn man er og var i nåværende og tidligere tiders mer uopplyste og assimilernde samfunn, men det er fortsatt mange problemstillinger som er person som identifiserer seg som homoseksuell blir stilt overfor. Homofobi og vanskelig tanker og følelser rundt egen identitet og seksualitet er vanlige utfordringer.

Det å komme til en annerkjennelse om egen seksualitet er en overveldende prosess og det kan være ensomt å gjennomgå prosessen uten en samtalepartner. Følelser som skyld, angst, fortvilelse, men også glede og lettelse er vanlige følelser. Å håndtere følelsespekteret kan være vanskelig, og det kan være vanskelig å akseptere seg selv for den man er. Terapi og rådgivning kan hjelpe en person med å håndtere vanskelige følelser og situasjoner som er en følge av seksuelle preferanser og legning. 

For eksempel kan en terapeut hjelpe personer med å håndtere:

 • Redefinisjon av identitet i forhold til nåværende og tidligere opplevelser 
 • Andres (for eksempel familie og venner) reaksjoner
 • Håndtering av homofobi 
 • Parforhold og samliv 
 • Å komme ut til familie og venner 

Mentorene på GoMentor.no kan hjelpe en person med å håndtere disse utfordringene. Våre tilknyttede eksperter har erfaring med seksuelle legninger og kan bistå med å gi forståelse og gode råd. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Trenger du en å snakke med?

Anna Lena Eldøy                               Mariann Marthinussen Filip Bekkelund Line Joranger
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.