Voyeurisme

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

KikkingVoyeurisme, eller kikking, er tvangspreget trang til å se på andre når de kler av seg eller har seksuell aktivitet. Kunnskapen om kikkeres personlighet og motivene bak atferden er liten, men visse trekk synes å gå igjen. Få kikkere er gift, og generell og særlig psykoseksuell umodenhet er vanlig. Gjennomgående er kikkerne usikre på seg selv, og de har mangelfulle sosiale ferdigheter i forhold til det annet kjønn. De fleste kikkere antas å være menn, men dette er det ikke sikre tall på. 

Kikking kan ha alvorlig juridiske og sosiale konsekvenser, og kan føre til sosial isolasjon som igjen kan føre til at trangen til å kikke blir forsterket. Hvis trangen til å kikke begynner å ha en negativ innvirkning på ditt eller andres liv, er det mulighet for hjelp og støtte. Våre tilknyttede eksperter har erfaring med seksuelle preferanser og diversiteter og kan hjelpe deg med å finne ut av hvorfor du føler på den trangen du gjør. De kan også hjelpe deg bearbeide vanskelige følelser som angst, skam og depresjon. GoMentor tilbyr både online og personlige samtaler, slik at du kan få den hjelpen du trenger uavhengig av tid og sted. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Trenger du en å snakke med?

Mariann Marthinussen Anna Lena Eldøy                               Filip Bekkelund Kristin Evjen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.