Sadisme

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

SadismeSadisme er et begrep med flere betydninger. Den klassiske definisjonen på en sadist er et menneske som opplever lyst eller tilfredsstillelse ved å ydmyke eller undertrykke andre mennesker eller å påføre dem smerte. Det kan være seksuelt motivert eller ha andre motiver som for eksempel demonstrasjon av makt. En nyere tolkning av begrepet har blitt aktuelt de senere år, etter hvert som en sadomasochistisme har blitt mer synlig i Vesten. Mennesker som assosierer seg med denne seksuelle minoriteten, legger vekt på at sadisme retter seg mot en frivillig og likeverdig motpart som finner en masochistisk glede i å bli ydmyket, dominert eller påført smerte av sadisten.


Fordi dette er en seksuell preferanse som går ut på å skade eller ydmyke andre mennesker, er det mange som stiller spørsmålstegn ved hvor dette behovet kommer fra. Denne nytelsen av lidelse er typiske trekk ved narsissistiske, psykopatiske personligheter og burde tas alvorlig, slik at det ikke får konsekvenser for egen og andres helse og velvære. Det er sunt å ha seksuelle preferanser, men det må foregå innenfor trygge rammer og dersom man opplever å bli utnyttet er det viktig å be om hjelp. 

Trenger du en å snakke med kan våre tilknyttede mentorer være til hjelp. Vi tilbyr både online og personlig samtaleterapi, slik at du kan få den hjelpen du trenger uavhengig av tid og sted. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Trenger du en å snakke med?

Anna Lena Eldøy                               Filip Bekkelund Mariann Marthinussen Helga Hem
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.