BDSM

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Sadomasochisme er en seksuell legning som i hovedsak dreier seg om å dominere andre eller selv å bli dominert, og/eller å gi eller bli påført smerte. Alle aktivitetene innenfor SM trenger ikke nødvendigvis å gi seksuell nytelse og det er grunnleggende at dette foregår frivillig.Blant sadomasochister brukes i dag i stadig større grad den engelske forkortelsen BDSM for å skille mellom de forskjellige tingene som sadomasochisme tradisjonelt har omfattet. BDSM står for:

  • Bondage og disiplin (BD)
  • Dominans og underkastelse (Submission) (DS)
  • Sadisme og masochisme (SM)


Mange av enkeltaktivitetene i sadomasochismen regnes ofte som ubehagelige, uønskede og ufordelaktige når de blir utført i nøytral eller ikke-seksuell sammenheng. For eksempel er smerte og fysisk tvang ting som tradisjonelt blir påtvunget mennesker mot deres vilje og for å skade dem. I sadomasochismen blir disse tingene derimot utført med samtykke fra alle de involverte, og vanligvis til felles nytelse.

Dersom du ønsker å snakke med noen om BDSM kan våre tilknyttede terpaeuter og coacher hjelpe deg. Det er svært vanlig å være nysgjerrig på sine egne ønsker og tanker, men det er også viktig at man håndterer de på en sunn og trygg måte. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Få hjelp for BDSM

Thomas (Tom) Kjos-Kendall
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.