BDSM - Har du spørsmål eller trenger hjelp? - GoMentor

BDSM

Sadomasochisme er en seksuell legning som i hovedsak dreier seg om å dominere andre eller selv å bli dominert, og/eller å gi eller bli påført smerte. Alle aktivitetene innenfor SM trenger ikke nødvendigvis å gi seksuell nytelse og det er grunnleggende at dette foregår frivillig.Blant sadomasochister brukes i dag i stadig større grad den engelske forkortelsen BDSM for å skille mellom de forskjellige tingene som sadomasochisme tradisjonelt har omfattet. BDSM står for:

  • Bondage og disiplin (BD)
  • Dominans og underkastelse (Submission) (DS)
  • Sadisme og masochisme (SM)


Mange av enkeltaktivitetene i sadomasochismen regnes ofte som ubehagelige, uønskede og ufordelaktige når de blir utført i nøytral eller ikke-seksuell sammenheng. For eksempel er smerte og fysisk tvang ting som tradisjonelt blir påtvunget mennesker mot deres vilje og for å skade dem. I sadomasochismen blir disse tingene derimot utført med samtykke fra alle de involverte, og vanligvis til felles nytelse.

Dersom du ønsker å snakke med noen om BDSM kan våre tilknyttede terpaeuter og coacher hjelpe deg. Det er svært vanlig å være nysgjerrig på sine egne ønsker og tanker, men det er også viktig at man håndterer de på en sunn og trygg måte. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Sliter du med BDSM? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Tone Husø Roger Tennebø Jørn Liebezeit Synnøve Seim
km fra
 

Få hjelp for BDSM

Sliter du med BDSM? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Tone Husø Roger Tennebø Jørn Liebezeit Synnøve Seim
Prøv online terapi og spar 40% i juni

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.