Annemette Nilsen - Gestaltterapeut, Traumeterapeut - GoMentor
Annemette Nilsen - Gestaltterapeut, Traumeterapeut

Annemette Nilsen

Gestaltterapeut, Traumeterapeut

Smedstad Oslo

Personlig fremmøte

- Akkurat nå: Få 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Parterapi 1 100 kr. Avtal tid

Parterapi 900 kr. Avtal tid

Individuell terapi 800 kr. Avtal tid

Individuell terapi 650 kr. Avtal tid

Er du i tvil? Da kan du ringe meg på tlf. 23 96 28 41

23 96 28 41

Hos GoMentor foregår online-samtaler via en sikker og stabil online videoløsning, som er utviklet spesifikt til bruk for blant annet psykologer, psykoterapeuter og coacher.

Fordelene er blant annet ingen fysiske begrensninger, og at det ofte er litt billigere og kortere ventetid. GoMentors plattform til online-samtaler er stabil og sikker (kryptert), hvilket betyr at sikkerheten og fortroligheten er topp. Plattformen er godkjent av Dansk Psykoterapeutforening

Online-samtaler krever en internettforbindelse og kan foregå fra PC, Mac eller vår app til iPad og iPhone.

Annemette Nilsen - Gestaltterapeut, Traumeterapeut

Beskrivelse

Gestaltterapi kan være til nytte for deg som;

 • Kjenner på et press i forhold til hvordan du bør være og hvordan du bør leve ditt liv.
 • Kjenner på en følelse av å være ”på utsiden” av deg selv og å miste kontrollen.
 • Leter etter mening.
 • Er dømmende og kritisk mot deg selv og andre.
 • Kjenner på hjertebank, vondt i magen, rastløshet, svimmelhet eller spenninger og smerter i kroppen.
 • Lengter etter å være mer tilstede i øyeblikket.
 • Opplever negative konsekvenser knyttet til rus, eller står nær noen som har rusavhengihet.
 • Har mistet eller er i ferd med å miste en du er glad i.
 • Ønsker å utvide din forståelse om deg selv og din livssituasjon.

Hvordan kan jeg leve mitt liv så fullt og rikt som mulig?

Det er et spørsmål mange av oss ønsker å finne svar på. Utfordringen er at det ikke finnes en felles oppskrift for hva som er et meningsfylt liv. Mitt mål som terapeut er å gi deg støtte og rom slik at du kan finne svarene som gir mening for DEG.

For meg er ett av svarene å leve så ekte jeg kan. At jeg våger å kjenne på og stå i det som er sant for meg, slik at jeg kan ta mine valg ut ifra det som er riktig for meg. At jeg ikke lenger lever på en måte som jeg har vokst i fra, eller som jeg tenker andre har en forventning om at jeg skal. Det betyr ikke at jeg ikke har omsorg for andre. Tvert i mot! Min erfaring er at når jeg utvikler ærlighet og kjærlighet til meg selv, så blir jeg også mer ærlig og kjærlig mot andre.

Hvordan kan jeg endre meg?

I gestaltterapi ses endring og vekst som et naturlig resultat av å være tilstede i øyeblikket, sammen med et annet menneske. Å være tilstede handler om å bli klar over hva jeg tenker, sanser og kjenner i kroppen, i møte med deg. Det er når jeg blir mer av meg slik jeg er akkurat nå, at endring skjer – ikke når jeg prøver å endre meg, prøver å være noe jeg ikke er.

Hva kan gestaltterapi gjøre for meg?

I terapi vil du kunne få muligheten til å studere deg selv og din situasjon nøye. Og hvilket prosjekt er vel viktigere enn ditt eget liv? Den viktigste forutsetningen for at terapien skal være til nytte for deg, er at du ønsker å jobbe med deg selv og at du og terapeuten danner en trygg og tillitsfull relasjon sammen. Da kan dere studere:

 • hva du egentlig tenker og føler
 • hvordan du påvirker – og blir påvirket av andre
 • drømmer og lengsler
 • hva du holder tilbake og hva du legger ut
 • situasjoner du har opplevd som holder deg fast i fortiden
 • egenskaper du har glemt eller aldri fått brukt
 • redsler og frykt

Å studere oss selv kan være både smertefullt og vakkert. Det er vondt å vedkjenne oss svik, skuffelse, nederlag og det som har gått tapt. Likevel opplever jeg at det er mindre vondt å kjenne på smerten, som er en del av det å være menneske, enn å undertrykke den. Alt vi undertrykker har potensial til å bli til angst, spenninger og smerter i kroppen. Terapi kan være vakkert fordi det kan bidra til at vi blir helere. Den kan gi oss mulighet til å se oss selv og andre med nye øyne. Den kan være en oppdagelsesreise inn i vårt eget indre, og dermed stake ut ny kurs.

Hvordan jeg jobber

Jeg bruker gestaltterapeutiske metoder og teknikker. Utgangspunktet for intervensjonene er det spontane som oppstår i mellom oss. Jeg møter deg med åpenhet, respekt og interesse, og bruker meg selv aktivt i møte med deg.

Når vi trener på tilstedeværelse vil kroppen ofte være en inngangsport, for den er alltid tilstede her og nå. Pusten er nøkkelen. Ved å bli klar over hvordan vi puster kan vi kjenne oss selv, og åpne opp for at noe nytt skal kunne skje. Vi går da fra analysetenkning til prosess og kreativitet.

I møte med traumatiserte klienter er min tilnærming en kroppsorientert traumeterapi, Somatic Experiencing. At den er kroppsorientert betyr at vi jobber med det autonome eller ubevisste nervesystemet, som sitter i kroppen. På denne måten kan vi utvikle vår toleranse til å tåle og romme det vonde som har skjedd, og komme mer i kontakt med oss selv og omgivelsene våres slik de er i dag. Dette gjør vi ved å fokusere på det vi kjenner i kroppen og sansene våre, gjerne med berøring for å støtte denne prosessen.

Jeg bruker også min erfaring som fysioterapeut når jeg jobber med kropp. Når det er hensiktsmessig bruker jeg metoder som massasjeterapi, triggerpunkt behandling, bevisstgjørelse og veiledning på kroppsholdning, pusteøvelser og avspenning.

Om meg

Jeg tok fysioterapi utdannelse i Nederland i 2001 - 2005. Erfaringen fra egen praksis som fysioterapeut samt prosesser i eget liv, forsterket min interesse for vårt indre liv og ledet meg til gestaltutdannelsen.

Jeg ble uteksaminert fra norsk gestalt institutt i 2013, og har jobbet med klienter i egen praksis siden 2012. Jeg er medlem av Norsk Gestaltterapi Forening. I dag jobber jeg 5 dager i uken på Smestad helsesenter.

Etterutdannelsen som traumeterapeut gjennomførte jeg i 2016.

Tidligere har jeg jobbet i geriatri og med barn med særskilte behov.

Jeg bor i Oslo med samboer, bonussønn og en hund. Som voksen har jeg fulgt min barndomsdrøm og driver nå med musikk på fritiden.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.