Annemette Nilsen - Gestaltterapeut, Traumeterapeut

Annemette Nilsen

Gestaltterapeut, Traumeterapeut

Videosamtale , GoMentor 24/7

DENNE PROFILEN ER IKKE AKTIV PÅ GOMENTOR LENGER

Annemette Nilsen - Gestaltterapeut, Traumeterapeut

Beskrivelse

Velkommen til terapi hos meg på Smestad helsesenter i Oslo. I terapien kan du dele det du har på hjertet - om det er sorg og savn etter noe eller noen. Eller bekymring og angst, uavhengig om disse kommer til uttrykk kroppslig, mentalt eller emosjonelt hos deg. Jeg kan gi deg et rom, hvor du kan være trygg og i fokus. Ved å se på og "ta tak i" deg selv, tar du ansvar og kan skape den endringen du trenger.

Jeg møter deg som meg selv - et medmenneske som har gått gjennom egne kriser og mørke daler, Jeg vil ikke "fikse" deg, du er god nok som du er! Jeg tenker at, hadde vi alle bare visst akkurat det - vært klar over vår egen verdi, så ville verden sett helt annerledes ut. Å finne denne verdien kan være det mest utfordrende for oss mennesker, uperfekte som vi jo er.

Jeg har hovedsakelig en gestaltorientert tilnærming, som samtale og øvelser. Jeg benytter i tillegg metoder fra andre terapeutiske retninger, som avspenning, meditasjon og berøring. Tilbudet mitt passer godt til deg som:

 

Ønsker å håndtere press rundt hvordan du tenker du bør være og leve livet ditt
• Ønsker å finne mer glede, trygghet og ro
• Leter etter mening, med det som har vært, i det hverdagslige og i de store spørsmålene om livet
• Lengter etter å være mer tilstede i øyeblikket, kjenner du har et større potensiale
• Er dømmende og kritisk mot deg selv og andre
• Har smerter i kroppen
• Har mistet eller er i ferd med å miste en du er glad i, enten ved samlivsbrudd eller død
• Ønsker å utvide din forståelse om deg selv, dine relasjoner og din livssituasjon

 

Den viktigste forutsetningen for at terapien skal være til nytte for deg, er at du ønsker å jobbe med deg selv og at du og jeg som terapeut, danner en trygg og tillitsfull relasjon sammen.

 

Hvordan kan jeg endre meg?

I gestaltterapi ses endring og vekst som et naturlig resultat av å være tilstede i øyeblikket, sammen med et annet menneske. Å være tilstede handler om å bli klar over hva jeg tenker, sanser og kjenner i kroppen, i møte med deg. Det er når jeg blir mer av meg slik jeg er akkurat nå, at endring skjer – ikke når jeg prøver å endre meg, prøver å være noe jeg ikke er.

 


Hvordan jeg jobber:

Utgangspunktet i terapien er det spontane som oppstår i mellom oss. Jeg møter deg med åpenhet, respekt og interesse, og bruker meg selv aktivt i møte med deg. Når vi trener på tilstedeværelse vil kroppen ofte være en inngangsport, for den er alltid tilstede her og nå. Pusten er nøkkelen. Ved å bli klar over hvordan vi puster kan vi kjenne oss selv, og åpne opp for at noe nytt skal kunne skje. Vi går da fra analysetenkning til prosess og kreativitet.

 

 

I møte med traumatiserte klienter er min tilnærming en kroppsorientert traumeterapi, Somatic Experiencing. Her jobber vi med det ubevisste nervesystemet som sitter i kroppen. Kombinert med min erfaring som fysioterapeut, kan kroppsorientert terapi være av god nytte for traumatiserte. Ta gjerne kontakt for mer info om metoder og terapiretningene jeg tilbyr.

 

Om meg

  • Utdannet fysioterapeut i Nederland 2001 til 2005
  • Ferdig utdannet gestaltterapeut fra Norsk Gestalt Institutt i 2013.
  • Jobbet med klienter i egen praksis siden 2012. Medlem av Norsk Gestaltterapi Forening, NGF
  • Gjennomført etterutdannelse som traumeterapeut i 2016

 

Tidligere har jeg jobbet i geriatri og med barn med særskilte behov.
Jeg bor i Oslo med samboer, bonussønn og en hund. Som voksen har jeg fulgt min barndomsdrøm og driver nå med musikk på fritiden.

 

Du er varmt velkommen!

 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.