Every cloud has a silver line

Skrevet d. 28-6-2020 12:04:51 af Eva Steinkjer - Psykoterapeut, Veileder, Coach

De siste par årene har jeg vært nysgjerrig på fenomenet «Self Compassion Mindful based Training» som fordypning av min mindfulness praksis. Det er forskningsbasert og utviklet av amerikanske Kristin Neff og Christopher Germer. Da jeg ble satt ut av spill som psykoterapeut og kursholder denne våren, ble det naturlig for meg å gå enda dypere inn i dette stoffet gjennom å delta på et 8 ukers nettkurs med guruene.

I løpet av kurset dukket metaforen «every cloud has a silver line» opp, og jeg ble nysgjerrig på hva slags ordtak vi har på norsk for dette begrepet. «Silver line». Det nærmeste jeg kom, var i sangen til Halfdan Sivertsen der han synger «Det e sol bakom skyan kvar dag».

Psykologisk peker dette på vekst og styrke. Vi har alle et potensiale for både å vokse og se etter hva som har vokst frem gjennom vår naturlige utvikling. Koronatiden har virket ulikt på oss, avhengig av både hvor rammet vi faktisk er blitt, men også ut fra hvilke erfaringer vi bringer med oss inn i denne globale krisen.

Mennesker som er særlig sensitive, høysensitive og mottakelige har et medfødt potensiale til å reflektere dypt.

Jeg inviterer deg til å utforske hva som er din styrke? Hva er din «Silver line»? Hva bærer du med deg som gjør at du ser klarere, forstår bedre og er i stand til å verdsette deg selv.

Dersom du trenger en samtalepartner i dette arbeidet, er Sensitiv Psykoterapi en tilgjengelig arena.

Jeg er her for deg :)

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.