Er du også rammet av tidsklemma

Skrevet d. 30-5-2016 11:44:55 af Lian Kirksæther - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Professional Certified Coach (PCC) ICF

Du kjenner deg kanskje igjen når jeg begynner å snakke om alt du skal rekke i løpet av uka. Dagene skal jo fordeles på jobb, familie, holde orden i heimen, ulike fritidsaktiviteter for barna, og kanskje er du aktiv selv på flere områder. For og ikke glemme alle oss som har dyr å ta vare på i tillegg. Uka og helgene er jo booket opp før en vet ordet av det.

Du må jo få med deg det som skjer
Og så er det mobilen, som ringer ganske så ofte, facebook meldinger, snapchat, instagram og mailer som raser inn. Du må jo få med deg det som skjer, og jammen skjer det mye. Og du må jo ikke glemme å trykke likes eller komme med en kommentar også til folk langt ut i bekjentkretsen.
Her må du være oppdatert. For ikke å glemme at du skal ta bilder og dele med verden der ute.

Tidsklemma er over oss for fullt

Nå forventes det at man skal være tilgjengelig til nesten alle døgnets tider.  Alt skal skje så fort. Man sender ikke lenger et brev og håper på svar i løpet av en uke. Meldinger dumper til alle døgnets tider, og det skal helst svares der og da. Tidsklemma er over oss for fullt.

 

Hva skal til for at du kan endre på dette?
Hvordan kan du prioritere jobb, familie og de ulike oppgavene på en bedre måte?
Hva er viktig, og hva er det som haster av det du har å gjøre i dagliglivet? Noen oppgaver må man bare gjøre, men hvor mange av disse må oppgavene kan du gi slipp på.
Hvilken verdi har de ulike oppgavene for deg?
Hvordan kan du kan du omprioritere på noen av dem?
Kan noen av oppgavene fordeles med partneren eller andre, så du kan fokusere på det som er viktige for deg.

Når du fokuserer mer på det du liker å gjøre så har du også mer å gi til deg selv, og de rundt deg. Lykke til med en roligere hverdag, hvor du gjør det som forventes i et behagelig tempo.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.