Forebygge stress og få det beste ut av livet

Skrevet d. 17-3-2016 11:52:50 af Lian Kirksæther - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Professional Certified Coach (PCC) ICF

I dag tenkte jeg å snakke om det å bli overstimulert og stresset. Når du er overstimulert, er det gjerne fordi kroppen er stresset eller blir stresset. Tenk deg at du har en strikk, hvis du drar i denne strikken, og slipper den igjen, så er det greit. Du kan tøye den litt, så slippe den igjen. Men tenk at når du tøyer den og drar i den, er du stresset, og når du slipper, så slapper du av. Men hvis du tøyer og tøyer og tøyer strikken, så ryker strikken. Og det kan skje med deg også. Hvis du tøyer og tøyer og stresser og stadig overbelaster deg selv, så kan du ryke til slutt. Bli sliten og utbrent. Det er da det er viktig å lære seg knepene til å stoppe i tide.

Det er mange små ting man kan gjøre, for å få det bedre i hverdagen, som bare det å stoppe opp. Stopp opp i noen minutter og pust godt ned i magen, og ut igjen. Gjerne pust godt ned i magen og ut igjen, fem ganger etter hverandre. Når du enten sitter i ro eller står i ro. Det handler bare om at du stopper opp, kobler litt ut, gjør dine pust - så er du der igjen. Andre måter du kan slappe av på, er å finne dine måter. For noen er det meditasjon, for andre å gå en tur i skogen, eller trene, eller bare lese en bok, sitte å drikke en kopp te, fundere over tingene og bare koble ut fra omverden, koble ut fra alt som er av informasjon rundt deg, enten det er på jobben eller hjemme eller hvor det er. Lukke av, stenge av for et øyeblikk, så er du på igjen.

Det er viktig å lære seg å bli kjent med kroppen sin, kjenne når den begynner å gire litt eller begynner å stresse. Stopp opp, gjør dine pust, så er du på igjen. Det er rett og slett det å ta ansvar for seg selv, og ta ansvar for din kropp. Fem pust noen ganger i løpet av dagen, der du bare er, kobler ut, og fyller på med energi.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.