Solveig Beate Osvold - Gestaltterapeut

Solveig Beate Osvold

Gestaltterapeut

3 referanser

DENNE PROFILEN ER IKKE AKTIV PÅ GOMENTOR LENGER

Gestaltterapi handler i all hovedsak om å 2øke oppmerksomheten på egen kropp, egne tanker og egne følelser. Med økt oppmerksomhet økes også valgfriheten. Solveig Beate Osvold - Gestaltterapeut

Beskrivelse

Denne profil er ikke aktiv på GoMentor lenger 

Jeg er utdannet gestaltterapeut fra Norsk Gestaltinstitutt Høyskole (NGI). 

Både før, under og etter studietiden har jeg gått i obligatorisk egenterapi. Fordelt på individuell- og gruppeterapi har jeg i skrivende stund hatt til sammen 130 timer. I tillegg til å bidra til personlig vekst har terapien gitt meg solid erfaring fra klientens perspektiv i terapirommet. Som gestaltterapeut fordres det at du har høy bevissthet på deg selv, og at du har vært igjennom, og kontinuerlig er i, egen vekst. Ved å jevnlig gå i egenterapi, og å få veiledning på egen gestaltpraksis, sørger jeg for å tilegne meg nødvendig støtte og viktig erfaring som terapeut.

 

Gjennom mange års arbeid ved Stiftelsen Støttesenter mot Incest – Oslo har jeg både teoretisk og praktisk forståelse av traumebevisst tilnærming. I tillegg har jeg flere års erfaring fra miljøterapeutisk omsorgsarbeid for ungdom i alderen 13 -23 år, både som klubbarbeider i ungdomsklubb og som miljøarbeider i skolen.

Gjennom flere ulike terapiforløp har jeg jobbet meg gjennom både traumer og tap fra eget liv. I så måte har jeg opparbeidet meg solid kunnskap og erfaring rundt både traumer, sorg og sorgprosesser. For meg ble møtet med gestaltterapien et sted der jeg fant rom for tanker og samtaler om meningen med livet, døden, den eksistensielle ensomheten og spennet mellom frihet og ansvar.  Friheten til å være den «jeg ville være» og ansvaret for selv å skape det livet jeg ville ha.

Ved siden av min gestaltterapeutiske praksis jobber jeg i 50% stilling som Karriereveileder. Både som terapeut og som karriereveileder jobber jeg med fokus på å synliggjøre de iboende ressursene jeg tror enkeltmennesket har i seg.

Min tilnærming

I møtet mellom deg og meg er jeg opptatt av å møte deg med varme og respekt. Å støtte deg der du er i livet ditt, i dine prosesser og relasjoner, er viktig for meg. I tillegg ønsker jeg å bidra til at du får økt oppmerksomhet på deg selv, på dine iboende ressurser og på hvordan du forholder deg til omgivelsene dine. Min erfaring er at nettopp gjennom økt oppmerksomhet vil også valgfriheten øke. Det igjen kan føre til at det blir lettere å ta hensiktsmessige valg i eget liv.

Som terapeut er jeg særlig opptatt av sårbarheten som kan relateres til utviklingstraumer fra oppveksten. Dette kan være hvordan krenkelser påvirker den enkeltes kropp og helse, eller hvordan det påvirker dine relasjoner og ditt samspill med andre.

Trenger du en profesjonell samtalepartner?

 

Hos meg er du varmt velkommen!

Referanser

Alenemamma E - "Det er ikke bare bare å gå i terapi for oss med litt ekstra bagasje. Jeg har gått til flere og det som er mer slitsomt enn å takle hverdagen er å måtte fortelle, forklare og beskrive ting man føler man har jobbet seg igjennom og lagt bak seg. Ja jeg har hatt det tøft siden barndommen, men det jeg søkte i en terapeut var en som kunne lytte og hjelpe meg til å takle her og nå. En som kunne vise meg hvilke verktøy jeg kunne bruke nå i 2017 og ikke i 1987. Etter å ha følt at jeg har gått på audition hos flere terapeuter, så må jeg si at å komme til Solveig var som å komme hjem til et hjem jeg ikke visste at jeg hadde der ute. Jeg ble ikke bare hørt, men jeg ble sett og virkelig akseptert og respektert for den jeg er, ikke for hva jeg har opplevd. Hun var ikke mest nysgjerrig på hva som hadde skjedd når og hvor for 30 år siden, men hun var oppriktig interessert i hvem jeg er i dag og hvordan jeg selv ser meg. Mange ganger før har jeg øst ut, men det har bare vært en flom av ord, men de ordene går på autopilot og dette så Solveig. Istedenfor å bare snakke så viste hun meg vegen til følelsene mine, eller rettere sagt hun fikk meg til å stoppe opp/åpne opp og kjenne etter. Og når jeg skammet meg over mine følelser, handlinger og tanker så behøvde jeg ikke si noe for hun så det, så meg. Hun lyttet ikke bare, hun delte og hun fikk meg ikke bare til å føle meg vel og verdig nok, men hun løftet meg og viste meg hvilken verdi jeg er, ikke bare for mine barn men også for samfunnet, tenk det, lille meg betyr noe for verden. Og ikke minst så lot hun meg få lov å gjemme meg litt bak min dårlige humor når det var litt vrient, men med smilet på lur og glimt i øynene så hun allikevel rett inn til meg og ventet på kjernen og jeg fikk ta meg tid. Når jeg går ut av døra etter våre samtaler så føler jeg at jeg har fått bort et lag med beskyttelse, men jeg føler meg allikevel trygg, trygg i at jeg er et ganske så fantastisk menneske, ikke perfekt, ikke wonderwoman, men akkurat passe fantastisk! Takk Solveig for all din støtte Jeg håper virkelig at de som synes hverdagen blir litt for stor våger å søke hjelp hos deg, du er et virkelig varmt medmenneske. Problemer er bare muligheter i arbeidsklær. Varmeste anbefalinger fra Alenemamma E"  Les mer  Les mindre

Åge  - "Takk for at du så meg, hørte meg og støttet meg. Å bli møtt med så mye omsorg og varme har vært helende i seg selv. Du blir med videre i hjertet mitt. Igjen takk."  Les mer  Les mindre

Susanne - " "Etter mange år i "vanlig" terapi fant jeg endelig det rette, det som gir resultater, for meg. I Gestaltterapi-rommet er alt mulig, ingenting er dumt eller rart. Her blir jeg støttet til å finne svarene i meg selv. Ingen stiller diagnoser eller forteller hva som er rett eller galt. Sammen med Solveig tror jeg på at jeg er god nok akkurat som jeg er."  Les mer  Les mindre

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.