Dine tanker, velg de selektivt.

Skrevet d. 15-11-2020 21:25:03 af Gunn Berit Lilleheim - Kognitiv terapeut, Veileder

Våre tanker påvirker vårt daglige liv. De påvirker våre følelser og oppførsel/ handlinger. Det er viktig å forstå forholdet som eksisterer mellom å motvirke en negativ tanke og redusere de negative effektene. 

For å gjøre dette må vi først identifisere våre automatiske negative tankemønstre knyttet til en situasjon eller hendelse. Med øvelse på nye andre tanker, blir disse tankene en del av våre grunnleggende tankemønster som du kan støtte deg til/ tro på. 

Vårt indre mentale liv er full av skjevheter og kognitive forstyrrelser. Det er på tide å identifisere disse forvrengningene og bekjempe dem slik at vi kan generere positive tanker i hver nye situasjon. Disse forstyrrelsene og forvrengningene tvinger sinnet vårt til å kvitte seg med informasjon som ikke stemmer overens med det vi kan se og tro på. De forstørrer også informasjonen som forsterker vår måte å se verden på. Tanker er ikke sannhet kun våres overbevisninger om en hendelse. Derfor være selektiv på hva du bør tenke om en utfordrende situasjon❤️ I samtaler fokuserer vi på dine konstruktive tanker. Tanker som gir deg energi.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.