Tankens kraft

Skrevet d. 9-2-2016 11:35:19 af Lian Kirksæther - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Professional Certified Coach (PCC) ICF

I dag har jeg lyst til å snakke om tankens kraft. Hvordan tankene påvirker deg. Ja, for tankene kan påvirke deg mer enn det du tror. Har du tenkt på det, at du kan være i veldig godt humør, og så kommer det en telefonsamtale. Det er en eller annen som forteller deg noe, også kjenner du at det bare snur om der og da, og plutselig er du sur som en potte, eller oppgitt og lei. Men det kan også være motsatt. At du har en dårlig dag eller er langt nede akkurat nå, så kommer det en telefonsamtale, så er det venninnen din som har noe fint å fortelle. Og så kjenner du plutselig at det snur om, du blir fylt med glede. Det er jo hva du fokuserer på i øyeblikket som påvirker deg.

I dagliglivet, enten du er på jobb, er hjemme eller du går en tur, hva er det du tenker på da? Hva er det som surrer oppi hodet ditt? Hva er det som påvirker deg? Hva tenker du om deg selv? Og hvilke tanker er det som ofte går igjen? Fordi uten at du vet det eller har visst om det, så har det vært noen tanker som stadig går igjen, som er negative for deg selv. Som rett og slett drar deg ned, når de tankene kommer igjen og igjen. Hvis du kjenner at det kommer noen sånne tanker, stopp opp akkurat da. Rør på deg. Så kan du si til deg selv; nei, sånne tanker vil jeg ikke ha, nå stopper jeg. Så snur du om, henter opp noe som du synes er veldig fint å tenke på, noe som gir deg glede, noe som gjør veldig godt for deg. Hva er det som gir deg glede? Hvilke tanker fyller deg med energi? Tenk mere på disse tankene. For disse tankene som gir deg energi og glede, gir deg styrke. De gir deg bedre helse. Du får det rett og slett bedre. Og da blir også andre ting mye bedre for deg selv. Så tenk gode tanker.

Bryt når det kommer vanskelige, negative tanker. Men innimellom så hender det jo at vi må tenke på disse tankene, de som er litt vanskelige. Men det du kan gjøre da, er enten å tenke på de der og da. Eller du kjenner; nei det er ikke godt for meg å tenke på dette nå. Sett av tid. For eksempel; klokken syv i dag så setter jeg med ned så sitter jeg og grubler litt på det her. Jeg kan få lov til å gruble i 20 minutter på akkurat det. Fordi det er viktig for meg, men jeg synes ikke det er noe hyggelig å tenke på. Og så setter du deg ned da, og grubler da, og når du har grublet nok i den tiden, så stopper du. Så pakker du bort de tankene, kanskje du har funnet en løsning, kanskje ikke, men da stopper du. Så fyller du på med noe godt igjen. Da tar du de gode tankene opp igjen. For ved å gå tenke på negative tanker, eller gå å gruble hele tiden, det sliter på deg. Det sliter på kroppen din. Så bestem deg for at nå er det nok. Jeg vil ikke la de negative tankene styre. Nå vil jeg tenke på det som gir meg energi og glede. For det gjelder jo deg, ditt liv og din fremtid.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.