Livet er det som skjer mens vi holder på med noe annet.

Skrevet d. 11-8-2019 15:38:31 af Gunn Berit Lilleheim - Kognitiv terapeut, Veileder

Mange av dine stressutfordringer kan skyldes at du ikke greier å være til stede her og nå, i nuet. 

Kjenner du etter hvor deilig det er å stå under rennende vann i dusjen om morgene? Registerer du hvilke smaker frokosten inneholder, eller passerer matbiter svelget, mens du leser diverse informasjon på tlf?


Oppmerksomhetstrening innebærer at du innstiller deg på å kjenne smaken av egg, syltetøy, ost og lukten av kaffe. Kjenne på velbehag.


Andre eksempler er å være fullt oppmerksom på hva som skjer under en samtale, når du kler på deg, handler i butikken eller trener. Poenget er å være klar over hva du gjør når du gjør det.


Oppmerksomheten rettes så mot dine tanker og følelser. Du observerer tankene som dukker opp i bevisstheten, ser dem komme å gå. Du trenger ikke mene noe om dem, eller handle på grunn av dem. Du observerer tanker som hendelser i din bevissthet, og ikke mer enn det. De er ikke fakta som avspeiler virkeligheten. Tanker kommer og går. Betrakte de som et tenkende menneske og la de gå videre. Det er som om du ligger på bakken og ser tankene flyte forbi som skyer på himmelen. 


Ved å holde fokus i øyeblikke, kan en få redusert spenninger å kjenne på sinnsro. Autopiloten vil sakte men sikkert avta.❤️

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.