Hvor mange roller har du egentlig?

Skrevet d. 6-8-2019 15:55:59 af Lian Kirksæther - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Professional Certified Coach (PCC) ICF

Kollega, ansatt, leder, mamma, pappa, venn, søster, bror…
I bunn og grunn er vi oss selv, men i løpet av dagen spiller vi ulike roller enten du er en skuespiller eller ei.  Alle mennesker spiller ulike roller hver eneste dag. Har du tenkt på det?

Du har dine ulike roller enten du er på jobb, hjemme, med venner eller et helt annet sted. Når du kommer hjem er du en litt annen person enn den du er på jobb enten det er små eller store forskjeller. Det er som om du setter på ulike hatter i de ulike roller du har. Du er deg selv, men i ulike nyanser etter hvilken rolle du har i løpet av dagen enten du er mamma/pappa, kollega eller en venn.

Hjemme i eget hus tar de flest av oss på den beste «rollehatten» vi har. Den hatten som passer aller best til den du egentlig er. Da slapper du mer av, tørr å være deg selv, og det på både godt og vondt. Den ekte deg kommer bedre frem når du sammen med familien eller andre du føler deg trygg på. Da gir du slipp på fasaden og tar på deg den beste «rollehatten» du har. Og med den hatten tørr du å vise hvem du egentlig er.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.