En annerledes jul

Skrevet d. 8-12-2019 19:08:27 af Tone Røysland - Coach, Psykoterapeut

Hva betyr julen for deg ? Blir du stresset ? Kjenner du på ensomheten ? Hvilke forventninger har du ?

For mange kan julen, og kanskje hele desember, være en vanskelig tid…… MEN tenk om det ikke trenger være slik?

Det er grunnen til at jeg ønsket å skrive dette juleblogg innlegget på en litt annerledes måte, og mitt største ønske er at det skal gi deg inspirasjon til å følge din indre stemme og skape julen slik du ønsker den skal være og som gir mening for deg.

Til daglig jobber jeg med coaching, hvor energi og bevissthet er et område som har ekstra fokus hos meg. Livet har lært meg veldig mye, og jeg har mange ganger måttet ha det på det som jeg kaller «den harde» måten, for jeg måtte dypt ned for å gi slipp på de gamle tankemønstrene. Og da ble jeg FRI..  For det var først når jeg ga slipp på alle forventningene om hvordan alt skulle være, burde være eller måtte være at jeg fikk fred, samtidig med at jeg begynte å lytte til min indre stemme og hva jeg ønsket. 

Dette er grunnen til at jeg ønsker å dele dette med deg, hvis du føler at julen er vanskelig, eller kanskje til og med stressfull, slik at du kan få mer av det som du ønsker deg.  Og jeg vil i dette innlegget dele en del av mine erfaringer og hva som har hjulpet meg når jeg har vært i faser i livet som har vært utfordrende, til den personen jeg er i dag. .

Så jeg lurer på om du vil være med meg å gjøre en øvelse før jul? HVORDAN ØNSKER DU AT JULEN SKAL VÆRE ?

Finn et rolig sted, og vær alene i 30 min. og så finner du frem papir og blyant og skriver ned. (Når vi skriver ned det vi ønsker oss, så blir vi mer bevisst, og vi får det mer «inn» i kroppen vår, og det blir mye lettere å manifestere og å få ønskene oppfylt – det er min erfaring, så jeg har mange bøker jeg skriver i. Kjøp gjerne en ny skrivebok hvor du skriver dette ned i, for rent symbolsk vil det også bli en ny begynnelse. Hvis du har lyst så kan du også bruke denne boken til å skrive ned tankene dine på alle spørsmålene jeg har i dette innlegget, for det kan hjelpe deg og finne svarene du søker etter ? )

Her er øvelsen:

Hvordan ønsker du at julen skal være Vær veldig konkret og spesifikk. Først skriver du ned alt. Veldig viktig !!!

Når du har skrevet det ned så forestiller du deg det, du ser det for deg. Forestill deg at det allerede har skjedd, at alt ble som du hadde ønsket, kjenn på følelsen kjenn på roen, forestill deg alt sammen, ta gjerne med en del detaljer.. Du er  med andre ord regissør og lager en julefilm, og DU er midt i filmen. Og husk å sette på de riktige lydene i filmen. Hvordan snakker dere til hverandre, hvordan har DU det? Gå inn i det så mye som mulig. SLIK DU ØNSKER at det skal være. Stemmene til alle er rolige og avbalanserte. Det er din jul. Og hver dag frem til jul, så setter du av minst 5 min. og går gjennom denne listen og filmen hvor du forestiller deg det, visualiserer det. Bruk alle sansene når du lager denne filmen: hørsel, lukt, smak, syn og følelse. Test dette ut og se hva som skjer.

Det som skjer er at nå tar du styringen og skaper det du vil ha og så sender du positiv energi til fremtiden din.

Hvis du blir stressa, føler deg ensom, eller kanskje en annen følelse, spør deg selv, hvorfor skjer dette ? Hva kan du gjøre annerledes slik at det blir mer slik som du ønsker?

Alt handler veldig mye om måten vi tenker på og all energi som vi gir det. Vi kan ikke styre eller bestemme over andre, men vi kan bestemme over oss selv, og hvordan vi VELGER å reagere og hva vi gir energi.

For i dag vet jeg at det jeg GIR energi, med tankene mine eller på annen måte, det er det som kommer til å skje, manifestere seg, i livet mitt !!!

Hvis du ikke allerede gjør det, så gjør det som du blir glad av, som du får energi av. Lag en annerledes jul, slik som du har lyst til. For det er vi selv som skaper alt stresset, med alt vi tror vi MÅ gjøre eller at ting må være på en bestemt måte..

GJØR NOE GODT FOR DEG SELV HVER DAG!!!! Det er veldig viktig.  GLED andre, de du er glad i, gjør noe som de kanskje ikke forventer av deg, eller noe som du kanskje ikke har gjort før. Gi en uventet klem, eller fortell de du er glad i hvor mye de betyr for deg. 

Hvis du er alene og syns det er veldig vanskelig eller utfordrende, så vil jeg dele litt av det jeg har gjort og gjør:

1. Skift fokus . Når du er alene kan du gjøre hva du vil, du kan lage hvilken mat du vil, du kan ha på deg hvilke klær du vil, du trenger egentlig ikke gjøre noen ting, Du kan se på Netflix hvis du vil, gjør det som du kjenner innerst inne du har lyst til, og som løfter deg.

2. Se på «grinefilm» - det hjelper å få ut egne følelser

3. Gjør noe for andre. Hvis du synes det er vanskelig å være alene, så kanskje du kan delta som frivillig et sted så bidrar du til å hjelpe andre.

4. Vær din beste venn !!! ALLTID. Uansett hva som skjer. Vær din beste venn. Du fortjener det beste i livet, på alle plan, og alle områder, men du må TILLATE det og VILLE ha det selv.. For mange kan det kanskje høres ut som en klisjè, men jeg vet at det er mulig. Men vi må alltid først gi oss selv, det som vi forventer fra andre, og når vi gjør det, så får vi det fra andre også. Magisk !!!!!!

5. Spill oppløftende musikk så høyt du kan og dans, hopp eller bare lytt. Det som du kjenner du har mest lyst til.

Jeg har et spirituelt livssyn og jeg tror at alt som skjer i mitt liv skjer av en høyere grunn, en høyere mening. For enten det er jeg skal lære noe, forstå noe, gjøre meg sterkere, lytte mer til meg selv, elske meg selv mer etc. Og det har hjulpet meg når jeg har stått i store utfordringer i livet. Det gir meg en høyere tillit til meg selv og livet. Så når noe som er vanskelig eller utfordrende skjer meg så stiller jeg meg selv alltid spørsmålet, Hvorfor skjer dette ? Hva er det jeg skal lære av dette? Hva er det dette skal vise meg?  Og jeg leter inni meg selv helt til jeg finner svaret.  Kanskje det kan hjelpe deg hvis du står i noe som er vanskelig eller utfordrende ?

Hvis du skal gi deg selv en gave til jul hva ville det være ? Hva er det du lengter aller aller mest etter ?

DU er verdifull, ditt liv har betydning, men det er opp til det hva du velger å bruke det til og hva som gir mening for deg vet bare du, og sammen er vi sterkere og kan utgjøre en forskjell for mange. 

Kanskje dette ble mange spørsmål, men jeg ønsker av hele mitt hjerte at du skal finne det som gjør deg GLAD og at du finner den indre ro og balansen at uansett hva som skjer i din ytre verden så står du fast i din indre, for når du gjør det så har du tatt styringen i livet ditt, og da finner du kraften og styrken din. Og at du kan skape den julen som du ønsker enten det er sammen med dine kjære eller du er alene.

Noen ganger er livet mer utfordrende og krevende og sorgen og tapet kan kjennes ekstra godt når det er høytid.  Tillat deg selv og kjenne på alle de vanskelige følelsene, alt er OK, og send kjærlighet til deg selv og den/de du har mistet. 

Jeg ønsker av hele mitt hjerte at du får en kjærlighetsfylt jul på alle plan og alle områder, for Kjærligheten er tålmodig, den er utholdende og den den gir styrke på alle plan. DU fortjener KJÆRLIGHET. Ta imot den og gi deg selv tillatelse til å MOTTA den.


Med Higher Love (Kygo, Whitney Houston) og Love my life (Robin Williams) ønsker jeg dere alle en RIKTIG GOD OG KJÆRLIGHETSFYLT JUL


Kjærlig hilsen Tone

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.