Den Gylne bilett...min helse

Skrevet d. 7-4-2020 20:44:22 af Therese Hagen - Hypnoterapeut, Coach

Jeg kaller livet en gyllen billett, og jeg fikk bare en av den som alle andre.Og jeg har lært meg å ta ekstra godt vare på den.Som mange andre har jeg også tatt helsen litt for gitt ettersom jeg har trent hele livet og vært i god form. Det som kan være skremmende er at når vi ikke følger med, setter alt vi gjør seg i kroppen vår..Kroppen blir speilet på hvordan vi egentlig har det og hvordan vi har puffet ned og unna det vi burde ha tatt tak i. Vi forsetter i samme tempo og tenker det går over. Kjenner du deg igjen? Tror vi alle har vært der på et tidspunkt i livet..og når vi minst venter det eller det "passer" blir vi slått ut og kroppen krever at vi er i ro. Om vi vil det eller ikke. Mange er ikke bevist på at tankene og stresset vi opplever setter seg et sted, ja i kroppen..Det kan bli skummelt å gå tur alene for du kjenner på smerte og at kroppen er sliten..Det kan hemme gleden av hverdagen for angsten for at noe skjer mens du gjør noe, som en fjelltur, blir skremmende. Da er det viktig å ta noen grep, og det er ikke alltid så drastisk som man skulle tro..Men du må kjenne på hva som er riktig for deg. 

Selv tok det lang tid å skjønne hva som skjedde, og med mange prosjekter og et hektisk liv ble det oversett og ikke tatt helt alvorlig. Takknemligheten er stor i dag over at jeg MÅTTE ta tak, selv om jeg som mange andre "ikke hadde tid" til sånt..høres det kjent ut? Det som det endte med var at jeg befant meg i en seng på sykehuset, og måtte ha hjelp..og jeg fikk fantstisk hjelp og er i dag i svært god helse igjen. Men det som var utrolig var når jeg skjønte at dette hadde jeg gjort mot meg selv..ved ikke å lytte og presse på. Selv om jeg var sliten. Er du der nå kanskje ? Jeg kjente på ren lykke over at nå begynner jeg på nytt..min andre akt..og det kan alle gjøre. Jeg hadde en god jobb med å skape balanse og få kroppen sterk igjen. Men det går ann..Du kan også gjøre det, helst utenom å havne på sykehus. Forandringer du kan gjøre er det kun du som vet, men hvis du lytter til intuisjonen din, ligger som ofte svaret der. Du vet selv best hvordan livet ditt er. Hvilken små forandringer kan du begynne med? Har du 5 min? bruk de minuttene..ja selv 5 min på en trening sykkel gjør en forandring.Tro meg du kan leve livet du drømmer om, men du må skape den forandringen selv. Så jeg spør deg nå i disse korona tider..Hvordan ønsker du livet og helsen din skal være og hva kan du gjøre annerledes når det normaliserer seg igjen og alle går tilbake til sånn det var? Vil du glemme det eller vil du tenke at nå er muligheten der? Vil du klare å skape en bedre balanse mellom jobb, helse, familie og fritid? Og være den beste utgaven av deg selv? Jeg tror alle kan klare det..Jeg klarte det og jeg tror du også kan..

Ha en aktiv og herlig påske..

ThereseHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.