I et rom med forventninger

Skrevet d. 1-2-2021 21:37:39 af Gunn Berit Lilleheim - Kognitiv terapeut, Veileder


Å balansere egne behov med andres er ikke alltid lett. Hvor mye ansvar har vi, og hvor mye ansvar tar vi? Overtar vi ansvar som ikke er vårt? Hva gjør vi når det å møte andres behov kommer i konflikt med våre egne? Kan vi si nei?

 Når vi tar med forventninger blir det enda mer komplisert. Andre har forventninger til oss. Vi har forventninger til oss selv. Vi har til og med idéer av hva andre forventer om oss, uten at vi har sjekket ut om det vi tror stemmer med virkeligheten. 

 Midt opp i alle forventninger og idéer om ansvar, kan kontakt med egne behov bli borte. Out of sight, out of mind, sies det på engelsk - det vi ikke ser, glemmer vi. Ikke bare glemmer vi at vi har behov, men vi glemmer hvordan vi får kontakt med dem, OG får vi ikke kontakt med dem, kan vi heller ikke gjøre noe for å møte dem. 

 Det kan være utmattende å møte andres behov samtidig som vi mister kontakt med våre egne.

I terapirommet utforsker vi dine behov. Vi sorterer andres forventninger til deg fra dine forventninger til deg selv, og hvor dine grenser går for hva slags ansvar du er villig til å ta på deg. Vi sjekker ut hva slags støtte du trenger for å bære ansvaret uten at det skygger for dine behov, og ser på hvordan du kan kommunisere, slik at dine grenser og dine behov blir sett av andre. Hvem er du i samspill med andre? ❤️ 

@kognitivterapeut_lilleheim 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.