Første skritt

Skrevet d. 6-1-2022 10:37:21 af Marit Høgalmen Uppstad - Psykoterapeut

Det er 2022 og samfunnet er preget av pandemien. Det gjør meg nedtrykt å tenke på, så jeg trenger å fokusere på hvilke små grep jeg kan gjøre i dag for å holde kontakt med mitt eget håp. Jeg trenger håp og optimisme for å tåle vekten av mine egne bekymringer. Det kjennes banalt å skrive, men slik er det. For å skape gode stunder så trenger jeg å ringe en venninne, lage en smakfull middag til mannen min, holde det fint og koselig i min egen stue, kjenne at jeg mestrer jobben, og hjelpe en nabo som trenger det. Hvis jeg klarer å gjøre slike ting av meg selv så er det bra, jeg har opplevd at det er lett å snakke og vanskelig å gjennomføre alle mine planer av og til. Da kan det være godt å finne ut:hva er det første skrittet? hvordan skal jeg klare å gjøre det jeg trenger? Det å sette ord på det til en venn eller til en person som lytter kan være det første skrittet på en styrkende prosess. En god prosess som hjelper deg med å ta første skritt. Uansett hvordan du føler deg, så er det aldri for seint å ta i mot hjelp. Kanskje den hjelpen du trenger er å få litt støtte til nettopp å ta første skritt i prosessen. Da er du i gang. Det første skrittet er kanskje det viktigste. Jeg heier på deg, lykke til med å gjøre det på din måte.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.