Vår eksistensielle lengsel etter betingelsesløs kjærlighet og aksept

Skrevet d. 30-3-2020 22:47:41 af Linda Nordskog - Psykoterapeut, Mentaltrener, Coach, Veileder, Gestaltterapeut, Gestaltcoach, Hypnoterapeut, Helsecoach, Foredragsholder/Motivator, Parterapeut

Vi trenger å være hele og levende Fra vi ble født var det store spørsmålet “ELSKER DU MEG?” og “ER JEG GOD NOK SOM JEG ER?”

Vi har gjennom generasjoner blitt oppdratt lite pedaogisk og psykologisk heldig, men blitt presset på det som måtte til for at vi gav fra oss makten til å leve eget liv slik vi ønsket og trengte.

Dermed ble de fleste mestere i å gjøre det vi burde, skulle og måtte, kanskje mestere i å få folk til å le og mestere i å være vennlige, snille og lite brysomme. Og de vakre ble mestere i å være pene, og den store forbannelsen er hva de har igjen når det vakreste svinner og blir til kunstverk av rynker og modenhet.

Jeg vil hjelpe deg via mine onlinekurs, webinarer, grupper og online timer - eller psykoterapitimer hos meg på Bergen Helhetsklinikk, til å tillate deg friheten til å være akkurat som du er nå, og ville og ønske akkurat det du gjør nå.

Jeg vil trene deg og jobbe med deg slik at du kan elske deg selv helt betingelsesløst og fullstendig støtte deg selv, lytte til deg selv og ha det fantastisk i deg selv. Neste steg er å tillate seg og elske utover og ta imot kjærlighet og glede fra folk og verden.

Vi var helere da vi var små.

Et helt og sammensmeltet menneske som har kontakt med kropp og sinn er sjelden vare som voksen. Nå er det en tendens til at folk er stykkevis og delt, blokkerte og fastlåste.

De går hodemennesker overalt, og de er mer opptatt av hva andre mener om dem og om å sammenligne seg med andre, enn hva som er livsoppgaven og meningen. Vi marineres daglig i kortisol, altså stresshormoner.

Forventninger og press får regien. Det blir lett rutine og krisemaksimere om alt fælt som kan komme til å skje, samt hvordan det vil være dersom det mest forferdelige skulle skje. Fantasien er mektig, og vi bruker den til å skremme angst, kollaps og avmakt på oss. Fantasi og virkelighet blir registrert i hjernen, og påvirker oss sterkt. Så blir vi slitne og vi får smerter i alle vondtene.

Det er signalene som skal fortelle oss at vi har behov for noe bedre enn dette. Da bedøver vi oss så numne at vi er mer døde enn levende.

Vi er gode på livsstilssykdommer og stress i lykkelandet vårt. Vi er fattige på kontakt og relasjoner, og blir mer ensomme og alene.

Det er ekstremt skadelig å bli utfryst og avvist for oss mennesker. Vi er flokkdyr dypt ned i DNA. Likevel blir ikke mobbing tatt mer alvorlig enn at det for det meste blir håndtert som papirarbeid.

Den reelle, autentiske og ekte relasjonen med mennesket med et helhetlig blikk er borte fra systemene, med unntak av dedikerte enkeltpersoner.

Mennesker trenger hjelp til å ta vare på seg selv gjennom å bruke seg selv på en ressursorientert måte slik at det blir mer ro, energi og glede. Det er et skifte der flere forstår den urgamle og åpenbare visdommen om at alt henger sammen og påvirker gjensidig.

Dette skaper enda dypere smerte i møte med systemer som fortsatt holder på å løse menneskeliv som mattestykker, eller sortere i diagnoser og kriterier uten å se på ressurser, prosess, helhet, relasjon og ektefølt kontakt med god intensjon om å hjelpe.

Gå inn på MENTORA sin nettside og sikre deg noen verdier.

Alt godt, frihet og glede Linda Nordskog Psykoterapeut, mental trener og kursholder i Mentora og i Bergen Helhetsklinikk

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.