Mørketiden er her igjen..

Skrevet d. 20-11-2020 12:47:28 af Therese Hagen - Hypnoterapeut, Coach

Nå er vinteren kommet og mange gleder seg over det og andre gruer seg, hvorfor? Noen kjenner mer på forandringene som hvert skifte har. De kaller det vinter depresjon.Mørketiden... Og sånn er det får jeg ofte høre. Hvorfor det tenker jeg da. Det er så mye glede i hver årstid og jeg elsker forandringene. Høstfargene, vinteren som gir oss snø flak som faller, er som et magiske teppe som dekker jorden og gjør alt lysere.  

Men det er meg og hva jeg føler, og når jeg vet at mange har det så tungt nå er det enda viktigere å vite at det er mulig å få det slik, selv om du har slitt med depresjon over lengre tid. 

Jeg maler intuitiv abstrakt, og lar hodet hvile men lar følelsene flomme. I noen coaching timer en til en maler vi og snakker og ofte da ser jeg skulderene senke seg og ro komme. Det setter prosessen i gang og små skritt er tatt. 

Finn noe som fyller deg med glede..Liker du å gå i skogen? ta på deg gode klær og nyt øyeblikket. Liker du å lese? finn en bok som får deg til å føle, le ,smile av det du leser eller hører.. 

Snu den negative tanken fra feks: jeg er nervøs til jeg er spent, glad, glad for å sette i gang.

Depresjon skapes av at vi sier harde, kritiske, negative ord til oss selv, daglig, og vi er ikke engang klar over det..

Og vi har gjerne hørt noen si noe negativt om oss og vi tar det til oss, og vi konkluderer da at sånn er vi da. NEI! Nei!

Sånn har det kanskje vært i 5 - 10 - 20 år. 

Tenk over noe du har hørt en gang, og vurder det. Er du den samme nå som den gang? Kjenn på følelsen du får i kroppen..Er det den samme som den gang? Følelsene sitter seg i kroppen og vi husker FØLELSEN det gav oss..

Jeg håper du kan finne noe som gir deg glede, som snur den negative følelsen og gir deg inspirasjon til å sette deg selv i førersete av din hverdag... 


Ha en herlig dag..

Therese..

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.